Chec cu ciocolata

de rena in Dulciuri, 14 Iun 2014 | 1685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250gr.faina
  • 5 oua
  • 250gr.zahar
  • 2 linguriti praf de copt
  • 5 linguri cu ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 300gr.ciocolata neagra din menaj
  • 250gr.frisca lichida
  • o fiola cu vanilie
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata:

Separam albusul de galbenus.Albusurile le batem cu un praf de sare,si galbenusurile cu zahar si esenta de vanilie.

Cernem faina cu cacao si praful de copt.

Intr-o tigaita punem ciocolata la topit cu frisca lichida cand ia clocot dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata si se face o crema fina.

Cu telul sau cu spatula amestecam galbenusul cu albusul batut cu miscari usoare ,apoi punem cate o lingura din faina cernuta si amestecam usor,punem jumatate din faina apoi adaugam compozitia de ciocolata amestecam usor si continuam sa punem celalanta jumatate de faina.

La sfarsit punem cele 5 linguri de ulei amestecand usor.

Luam tava o tapetam cu ulei si faina ,adaugam compozitia si bagam la cuptor preaincalzit incercand cu o scobitoare din cand in cand.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Pentru mai multa bunatate putem pune glazura de ciocolata pe deasupra.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu ciocolata 326412
retete culinare - Chec cu ciocolata 326413
retete culinare - Chec cu ciocolata 326414
retete culinare - Chec cu ciocolata 326419
retete culinare - Chec cu ciocolata 326420
retete culinare - Chec cu ciocolata 326421
retete culinare - Chec cu ciocolata 326422

COMENTARII (15)

dantes 1

28.08.2014, 07:02

Delicios

babi5 1

28.08.2014, 07:16

Gherca Daniela 1

28.08.2014, 09:19

o delicatese, un rasfat si foarte gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55