Chec cu lamaie

de AnyCostescu in Prajituri, 29 Iul 2014 | 1170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 g unt
  • 150 g zahar brun
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lamaie verde
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • glazura (optional):
  • 1 albus de ou
  • 200 g zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

Batem ouale intregi cu sarea, zaharul brun si zaharul vanilat.

Untul il topim si il lasam putin sa se raceasca. Il adaugam peste oua si omogenizam.

Radem coaja lamaiei apoi ii stoarcem sucul si amestecam cu compozitia de mai sus.

Adaugam faina cernuta cu praful de copt.

tapetam o tava cu hartie de copt si punem compozitia.

Dam tava in cuptorul incins pana trece testul scobitoarei.

Eu am pregatit si o glazura din albus pe care l-am batut putin.apoi am adaugat zaharul pudra si am amestecat bine..

am uns checul dupa ce s-a racit, cu glazura si am lasat sa se usuce 15 minute, apoi se feliaza si se serveste :)

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu lamaie 334654
retete culinare - Chec cu lamaie 334655
retete culinare - Chec cu lamaie 334656
retete culinare - Chec cu lamaie 334657

COMENTARII (16)

Rocsi 1

29.07.2014, 21:23

Sa stii ca vreau si eu

T I M E A 1

29.07.2014, 22:34

Dya Daniela Andrei 1

30.07.2014, 23:57

Ce bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S