Chec cu lamaie

de Aletta in Dulciuri, 16 Ian 2016 | 726 vizualizari

 

De mult aveam in plac sa incerc un chec cu lamaie si am gasit reteta JamilleiCuisine si l-am facut si eu.


Recomand!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 300 g zahar
  • 5 oua
  • 140 ml lapte
  • 80 g unt topit
  • coaja de la 3 lamai
  • un praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

Pentru inceput mi-am pregatit toate ingredientele si am topit untul la cuptorul cu microunde.

Ouale se bat bine cu zaharul,se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul,apoi se adauga untul topit,coaja de lamaie,laptele se mai bate un pic cu telul si apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si cel de sare.

Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt si se baga la cuptor 50 de minute pana cand se rumeneste deasupra.

pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se recomanda a se bate cu telul pentru a creste /inalta cat mai bine in tava

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu lamaie 422739
retete culinare - Chec cu lamaie 422740
retete culinare - Chec cu lamaie 422741
retete culinare - Chec cu lamaie 422742
retete culinare - Chec cu lamaie 422743
retete culinare - Chec cu lamaie 422744

COMENTARII (9)

Aletta 1

17.01.2016, 23:37

Multumesc

mihaelar63 1

18.01.2016, 00:25

Ador gustul de lamie . Bun si la cafea si la ceai , si la lapte

Aletta 1

18.01.2016, 09:57

bun la toate ,Mihaela! Buna dimineata !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55