Chec cu lichior de oua

de alinutza1983 in Prajituri, 15 Dec 2012 | 2226 vizualizari

 

Am tot vazut pe la americani celebrul lichior de oua care se bea in prejma sarbatorilor de iarna; fiindca am fost curioasa mi-am cumparat si eu- sincer, nu m-a incantat peste masura, dar i-am gasit o utilizare in bucatarie si am facut un chec :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g margarina
  • 180 g zahar
  • 100 g fulgi de ciocolata
  • 250 g faina
  • 4 oua
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 150 ml lichior de oua
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 plic glazura de oua (Dr. Oetker)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lichior de oua:

Separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile mixeaza-le cu zahar pana ce obtii o compozitie spumoasa.

Separat, ,galbenusurile se mixeaza cu margarina,dupa care se adauga albusurilor,si se mixeaza bine.Se pune si lichiorul de oua, apoi se adauga si faina si praful de copt,iar la sfarsit fulgii de ciocolata.

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt se pune compozitia si se da in cuptorul incins dinainte la 165°C,pentru  aproximativ  o ora.

Lasa checul la racit, apoi asaza-l pe un platou si decoreaza-l cu glazura de ou si fulgi de ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu lichior de oua 193738
retete culinare - Chec cu lichior de oua 193739
retete culinare - Chec cu lichior de oua 193740
retete culinare - Chec cu lichior de oua 193741

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

16.12.2012, 14:16

alinutza1983 1

16.12.2012, 17:54

Multumesc dragilor!

mamaieelena 1

17.12.2012, 13:49

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: