Chec cu Nutella si caramel

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 17 Feb 2012 | 4183 vizualizari

 

Dupa cum am spus, mi-a placut la nebunie cheesecake-ul cu caramel http://pusikmea.blogspot.com/2012/02/cheesecake-cu-caramel.html, dar s-a terminat mult prea repede :D deaceea am trantit un chec pe care l-am imbracat in caramel, ce a iesit, o sa vedeti in poze :)
Si daca tot suntem in luna iubiri sa o tinem tot in inimioare, nu?!

 

INGREDIENTE

  • Pentru chec avem nevoie de: 
  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 17 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 pastaie de vanilie ( din care folosim doar semintele
  • Pentru crema de nutella
  • 2 linguri de nutella
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingura de unt/margarina
  • 1 lingura zahar
  • Pentru caramel:
  • 150 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • Pentru ornat:
  • 50 g nuci macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu Nutella si caramel:

Separam albusurile de galbenusuri, dupa care frecam galbenusurile cu zaharul pana devine ca o spuma. Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Punem amestecul de galbenusuri peste albusurile batute spuma, omogenizam compozitia, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si semintele de vanilie.

Impartim compozitia in 2 parti egale ( procedam exact ca la checul zebra )

Pregatim crema de nutella: Amestecam toate ingredientele si le punem pe foc, pana se omogenizeaza compozitia si o lasam la racit. Dupa ce s-a racit, adaugam intr-una din compozitii si omogenizam.

Tapetam o forma de chec sau o tava in forma de inimioara, asa cum am facut eu, cu hartie de copt, o ungem cu ulei si incepem sa punem din compozitie astffel: punem o lingura din compozitia alba, una din compozitia maro, una peste alta, in mijlocul tavii, urmam acest procedeu pana terminam ambele compozitii.

Dam tava la cuptorul preincalzit cca 30 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte. Dupa ce s-a copt, scoatem checul din tava si-l lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim caramelul: Topim zaharul intr-un ibric, dupa care luam de pe foc si adaugam frisca, putin cate putin amestecand continuu si energic pana la omogenizare, dupa care adaugam 1/2 din unt si punem din nou pe foc pana se topeste untul si amestecam mereu sa nu se prinda. ( nu turnati toata frisca odata, pentru ca riscati sa se taie ).

Dupa ce am stins focul punem si restul de unt si omogenizam. Amestecam continuu pana se raceste si incepe sa se ingroase.

Turnam caramelul peste chec si ornam cu nuci macinate.

Ps. Puteti carameliza nucile, eu abia dupa ce le-am pus m-am gandit.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu Nutella si caramel-0
Chec cu Nutella si caramel-1
Chec cu Nutella si caramel-2
Chec cu Nutella si caramel-3
Chec cu Nutella si caramel-4
Chec cu Nutella si caramel-5
Chec cu Nutella si caramel-6

COMENTARII (23)

sisterskitchen

sisterskitchen 1

19.02.2012, 08:21

bun, bun

botcrina

botcrina 1

22.02.2012, 12:22

delicios

babi5

babi5 1

20.04.2014, 20:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!