Prajitura cu foi de napolitane

de laura_n in Prajituri, 11 Oct 2013 | 7720 vizualizari

 

In weekend am cumparat un pachet de foi de napolitane. Chiar ma gandeam cu ce crema as putea sa le umplu, cand a aparut reteta ideala. Lia Maria (http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-foi-de-napolitane-12708.html) a adus o reteta grozava si nici nu am stat mult timp pe ganduri. Am si executat-o. Atat ca pachetul meu continea 5 foi si prajitura nu a iesit atat de inalta.
A iesit delicioasa, si cum ma impac un pic mai bine cu ideea de "cociolata", am si gustat din ea.
Grozavaa! Lia Maria, multumesc nespus ca ai impartasit aceasta reteta!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi napolitane
  • 400 gr biscuiti cacao
  • 200 gr nuca macinata
  • 300 gr zahar brut
  • 200 gr unt
  • 50 gr cacao
  • 400 ml lapte dulce
  • 3 lg rom (coniac)
  • 50 gr nuca cocos
  • 100 gr migdale macinate
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitane:

Punem la fiert intr-un vas, zaharul, cacaoa si 200 ml lapte dulce. Amestecam cat sa se topeasca zaharul, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam din nou sa se topeasca untul. Adaugam cateva linguri de rom sau coniac.

Rasnim (nu rajnim :)))) ) rapid biscutii si nuca si le amestecam intr-un castron. Punem deoparte cateva linguri si adaugam si migdale, pt ornat la sfarsit.

Luam siropul de cacao si il turnam peste amestecul de biscuiti cu nuca. Adaugam si nuca de cocos si amestecam bine. Mie mi-a iesit o compozitie vartoasa pe care am subtiat-o cu restul de lapte.

Folosim o tava in care asezam fiecare foaie de napolitane, punem un strat subtire de crema. Ultima foaie o ungem cu crema si presaram amestec de biscuiti, nuca si migdale. Am pus un fund din lemn peste prajitura ca sa se preseze uniform si am dat la rece. 

Dupa cateva ore de stat presata, la rece, putem portiona prajitura.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 36 - 37 lei.

2

data viitoare experimentez cu piure de castane.

3

prajitura se poate glazura cu ciocolata topita, insa eu am preferat amestecul de biscuiti si nuca.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu foi de napolitane-0
Prajitura cu foi de napolitane-1
Prajitura cu foi de napolitane-2
Prajitura cu foi de napolitane-3
Prajitura cu foi de napolitane-4
Prajitura cu foi de napolitane-5
Prajitura cu foi de napolitane-6
Prajitura cu foi de napolitane-7
Prajitura cu foi de napolitane-8
Prajitura cu foi de napolitane-9
Prajitura cu foi de napolitane-10
Prajitura cu foi de napolitane-11

COMENTARII (35)

Cris2711

Cris2711 1

11.10.2013, 21:55

Mi-ai pus deoparte,nu?Ca am fost harnicutza

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

14.10.2013, 07:12

La favorite

anca_rm

anca_rm 1

15.10.2013, 11:19

tare buna trebuie sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!