Chec cu prune

de Rocsi in Prajituri, 15 Feb 2011 | 3299 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 1 lingura unt
  • 200 ml lapte
  • 1 esenta rom
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ingura cacao
  • faina cat cuprinde(cat sa obtineti consistenta unui chec,dorita)
  • un castronel prune
  • sos de ciocolata
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu prune:

Separam ouale.

albusurile le batem spuma ,apoi adaugam zaharul pudra treptat.

punem si zaharul vanilat si mixam in continuare.

adaugam galbenusurile,rand pe rand,incorporandu-le bine.

untul il punem intr-o cratita pe foc,cat sa il topim ,nu sa il incalzim.

il bagam in compozitia de oua.

adaugam si laptele,esenta de rom,praful de copt.

dupa ce incorporam bine toate ingredientele ,punem faina treptat.

luam o tava de chec,sau o alta tava , o ungem cu margarina si o tapetam cu faina.

turnam mai bine din jumatatea de compozitie in tava.

in restul compozitiei punem cacao si mixam bine.

turnam si compozitia de cacao peste cea alba,apoi asezam prunele.

dam tava in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita,pana ce checul este copt.

il scoatem ,il lasam sa sa receasca.

turnam deasupra sos de ciocolata si presuram bombonele.

pofta buna!!!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu prune 85179
retete culinare - Chec cu prune 85181
retete culinare - Chec cu prune 85183
retete culinare - Chec cu prune 85184
retete culinare - Chec cu prune 85185
retete culinare - Chec cu prune 85186
retete culinare - Chec cu prune 85187

COMENTARII (60)

asubana 1

12.03.2011, 22:18

oau ce bunut trebuie sa imi eau si eu tava dintraia

Rocsi 1

13.03.2011, 09:31

da o forma frumoasa prajiturilor,si altor preparate acesta tava

adry88 1

21.05.2011, 15:18

o bunaciune la cum arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D