Chec cu smantana si ciocolata

de Miha in Prajituri, 6 Mar 2010 | 3821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 180 g crema de unt Milli
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 250 ml smantana pt frisca
  • 50 g ciocolata
  • 20 g cacao
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu smantana si ciocolata:

Ciocolata o topim, o lasam sa se raceasca.


Smantana o batem pana obtinem frisca.


Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare.


Crema de unt o mixam cu zahar si esenta de vanilie. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Urmeaza ciocolata, apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt.


La sfarsit, incorporam frisca si albusurile spuma, amestecand usor.


Aluatul obtinut il turnam intr-o tava bine unsa cu unt si dam la cuptor la foc mediu. Facem proba scobitorii.


Se lasa la racit in tava, se rastoarna pe un platou si se presara cu zahar pudra.


 

TIPS-URI

1

pe fundul tavii am presarat putin miez de nuca

2

am copt in forma de guguluf, dar se poate coace si in forma de chec sau tava patrata

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu smantana si ciocolata 20740
retete culinare - Chec cu smantana si ciocolata 20741
retete culinare - Chec cu smantana si ciocolata 20742
retete culinare - Chec cu smantana si ciocolata 20743
retete culinare - Chec cu smantana si ciocolata 20744

COMENTARII (8)

Rocsi 1

06.03.2010, 13:58

ce bunatate

susu 1

13.04.2011, 18:28

L-am facut si eu acum, e minunat, pufos si moale, foarte bun, merge langa o cana cu lapte. Mersi Miha de reteta.

Miha 1

13.04.2011, 18:41

Susu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Langosi unguresti

de Rux 9

Langosi unguresti

ieri la 21:35

Rulada cu fructe de padure

de GeorgiG 4

Rulada cu fructe...

ieri la 21:22

Budinca de dovlecei cu cascaval

de GeorgiG 4

Budinca de...

ieri la 20:54