Chec cu struguri si cacao

de Dana_Retetegg in Prajituri, 17 Noi 2012 | 1728 vizualizari

 

Azi va prezint cea mai simpla reteta de chec, un chec care se poate combina cu diverse fructe, cu cacao, fulgi de cocos sau orice altceva va place voua mai tare.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 zahar vanilat,
  • 1/2 plic praf de copt stins in otet,
  • 1 lingura pesmet,
  • 4 linguri faina,
  • coaja de lamaie,
  • 1 lingurita cacao,
  • struguri albi si negri,
  • un praf de sare,
  • zahar pudra.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu struguri si cacao:

Am separat albusurile de galbenusuri.  

Am batut albusurile cu praful de sare si zaharul vanilat pana au devenit o spuma tare.  

Am batut bine galbenusurile cu zaharul pana au devenit crema.  

Am incorporat albusurile in crema de galbenusuri amestecand usor cu o spatula.   Am adagat praful de copt dizolvat in otet, coaja de lamaie si pesmetul.  

Am omogenizat cu mixerul si am incorporat toata faina.  

Am oprit intr-un bol 3-4 linguri din compozitie iar pe restul am amestecat-o cu struguri si am pus-o in tava pe hartie de copt.  

Peste compozitia din bol am pus 1 lingurita de cacao si am amestecat bine.   Am turnat-o de-a lungul pe mijlocul compozitiei din tava.  

Am pus checul in cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu. Am lasat pentru 25 de minute tava in cuptor fara a deschide usa.  

Am scos apoi checul din tava, am inlaturat de pe margini hartia de copt si am pudrat cu zahar.  

E delicios si foarte simplu de preparat. A devenit foarte usor desertul nostru preferat in acest anotimp.

 

COMENTARII (27)

Dana_Retetegg 1

18.11.2012, 17:47

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 10:36

Dana_Retetegg 1

19.11.2012, 11:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L