Chec cu visine

de noiinbucatarie in Dulciuri, 22 Mar 2016 | 1549 vizualizari

 

Va aduc o portie de chec delicios, putin acrisor de la visine. Reteta o gasiti si pe site-ul noiinbucatarie.ro aici http://noiinbucatarie.ro/chec-cu-visine/

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 150 g faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • visine din compot
  • zahar pudra.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu visine:

Am separat albusurile de galbenusuri si am mixat albusurile spuma impreuna cu zaharul.

Galbenusurile le-am amestecat cu o lingura de lemn si am adaugat treptat uleiul, apoi le-am pus usor peste albusuri. Am amestect cu lingura de lemn.

Am adaugat praful de copt si cacao, iar la final faina, dar nu toata odata ci treptat cate o lingura.

Tapetam formele de chec cu hartie de copt si punem compozitia. Visinelor din compot le scoatem samburii si le lasam putin la scurs si apoi le punem deasupra checurilor.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25 -30 de minute. In primele 10-12 minute nu deschidem usa cuptorului sub nicio forma pentru a nu se lasa checurile.

Cand sunt gata, presaram zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec cu visine-0
Chec cu visine-1
Chec cu visine-2
Chec cu visine-3
Chec cu visine-4
Chec cu visine-5
Chec cu visine-6
Chec cu visine-7

COMENTARII (22)

noiinbucatarie 1

24.03.2016, 14:55

Merci!

Panacris 1

10.04.2016, 12:53

noiinbucatarie 1

10.04.2016, 13:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04