Chec de cacao cu nuca

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 25 Iun 2016 | 398 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr miez de nuca
  • coaja rasa de portocala
  • 3 cescute cu zahar
  • 3 oua mari
  • 3 cescute cu faina alba
  • o cescuta cu cacao neagra de calitate
  • o cescuta cu lapte
  • o cescuta cu ulei
  • o pastaie de vanilie
  • o lingurita cu praf de copt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de cacao cu nuca:

Zaharul se bate spuma cu albusurile.

Se adauga semintele de vanilie si coaja de portocala, iar apoi, rand pe rand galbenusurile, uleiul si laptele, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa.

Se mixeaza pana la omogenizarea completa.

Se incorporeaza jumatate din cantitatea de miez de nuca (maruntit) si se amesteca usor.

Se toarna compozitia intr-o forma de copt, unsa in prealabil cu putin ulei sau unt.

Deasupra se presara restul miezului de nuca.

Se coace la 160 de grade pentru 45 de minute aproximativ. (Se testeaza cu o scobitoare)

 

RETETA IN IMAGINI

Chec de cacao cu nuca-0
Chec de cacao cu nuca-1
Chec de cacao cu nuca-2
Chec de cacao cu nuca-3
Chec de cacao cu nuca-4
Chec de cacao cu nuca-5
Chec de cacao cu nuca-6
Chec de cacao cu nuca-7
Chec de cacao cu nuca-8
Chec de cacao cu nuca-9
Chec de cacao cu nuca-10
Chec de cacao cu nuca-11
Chec de cacao cu nuca-12
Chec de cacao cu nuca-13
Chec de cacao cu nuca-14
Chec de cacao cu nuca-15

COMENTARII (7)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

27.06.2016, 09:23

bun la cefeluta!

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

27.06.2016, 11:17

MotanLaOale

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!