Chec de carne

de Patricia Iordache in Vita, 6 Mar 2013 | 3055 vizualizari

 

Ma tot framantam eu ce sa gatesc bun, ieftin, dragut, rapid si cu carne. Si ma asez la pc, dau o cautare si ce gasesc? Chec de carne.
M-am apucat de treaba si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  •  700 gr carne tocata amestec (vita si porc)
  • 5 catei de usturoi
  • 2 oua crude
  •  2 felii paine inmuiata in apa si stoarsa bine
  • condimente pentru chiftele (dupa gust)
  • 1 legatura verdeata (patrunjel sau marar) - eu am pus din amandoua
  • sare, piper
  • 3 oua fierte tare (le-am lasat la fiert, 8 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca)
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingura unt
  • 1-2 linguri pesmet
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de carne:

Amestecam carnea tocata cu usturoiul, cele doua oua crude, feliile de paine faramitate, verdeata tocata marunt si condimentele. Punem cele 3 oua la fiert, in apa cu sare si le lasam 8 minute, apoi le scoatem si le punem in apa rece.

Ungem o forma de chec cu unt, presaram apoi, pesmetul. Impartim compozitia de carne in doua parti egale. Prima parte o asezam in tava, nivelam cu o lingura.

Curatam cele 3 oua fierte si le taiem in jumatate pe lungime, iar cele 6 jumatati le asezam cu galbenusul in jos, peste carne. Adaugam peste jumatatile de ou restul de carne, nivelam, punem cascavalul ras si dam totul la cuptor, la foc potrivit (180 grade am pus eu), timp de o ora. Dupa ce il scoti din cuptor, il tai felii si il servesti. Se poate manca atat cald, alaturi de o garnitura si muraturi, dar si rece, ca aperitiv alaturi de un pahar cu bere ;)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec de carne 208959
retete culinare - Chec de carne 208960
retete culinare - Chec de carne 208961

COMENTARII (18)

Patricia Iordache 1

07.03.2013, 06:05

ionela2682 1

07.03.2013, 11:58

Patricia Iordache 1

07.03.2013, 12:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18