Chec de ciocolata

de Rux in Prajituri, 20 Noi 2010 | 1394 vizualizari

 

Este de departe cel mai bun si cel mai delicios chec cu ciocolata pe care l-am servit vreodata....

 

INGREDIENTE

  • 1/4 cana de cacao
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 3 oua
  • 1 1/2 lingurita vanilie
  • 1 cana si 1/4 faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 3/4 cana zahar
  • 13 linguri unt( 185 gr) moale la temperatura camerei    
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de ciocolata:

Se incinge cuptorul la 177 grade( eu l-am pus la 180) si se aseaza gratarul in mijloc.

Se unge cu ulei o tavita de chec. Se pune hartie de copt( sau fara)

Intr-un vas se amesteca cacaoa cu apa fierbinte pana se dizolva bine si apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi cu ouale si vanilia.

La mixer se pun ingredientele uscate faina, praful de copt, zaharul si sarea.

La viteza cea mai mica se mixeaza usor 30 de secunde.

Se adauga untul moale si jumatate din compozitia cu ou.

Se incepe la viteza mica a mixerului apoi se creste viteza timp de un minut.

Se adauga gradat in doua trepte si restul de amestec de ou cu cacao.

Se mai bate inca 30 de secunde.

Se toarna in forma cu spatula, si se coace aproximativ 35 40 de minute, in functie de cuptor( la unele cuptoare chiar 45-50 de min...se verifica cu scobitoarea sa fie uscata cand este introdusa in mijlocul checului.

Bine infoliata sa pastreaza cateva zile la temperatura camerei( insa nu are sanse caci este prea buna!)

 

COMENTARII (8)

Rux

Rux 1

20.11.2010, 12:32

Nebun...de bun Corina

Rocsi

Rocsi 1

20.11.2010, 13:26

Rux

Rux 1

10.01.2011, 15:14

Multumesc Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!