Chec din albusuri cu cacao si alune

de T I M E A in Dulciuri, 14 Feb 2013 | 1890 vizualizari

 

Acest desert se face rapid si se si mananca la fel de repede.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • 4 lingurite alune macinate
  • un plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu cacao si alune:

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam 2-3 minute.

Adaugam apoi uleiul si laptele mixand dupa fiecare.

La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.

Ungem o tava mica de chec cu unt si tapetam cu faina.

Turnam compozitia in tava lasand deoparte doua linguri.

Amestecam cele 2 linguri din compozitie cu 2 lingurite de cacao si cu alunele macinate. Cu o lingurita sau cu o seringa pt. ornat asezam acest amestec peste blat, de-a lungul tavii (vezi poza).

Dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25-30 minute sau pana trece testul scobitorii.

Lasam sa se raceasca usor inainte de a felia si servi. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chec din albusuri cu cacao si alune-0
Chec din albusuri cu cacao si alune-1
Chec din albusuri cu cacao si alune-2
Chec din albusuri cu cacao si alune-3

COMENTARII (37)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

14.02.2013, 18:21

ce frumos arata!

T I M E A

T I M E A 1

14.02.2013, 18:23

Mamaieelena ; Liliana , Elena multumesc

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

20.02.2013, 08:49

Cana ta imi place tare tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!