Chec din carne tocata cu morcov

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2015 | 2210 vizualizari

 

Un chec delicios, satios si in plus, se face super usor. Eu l-am pregatit stiind ca am musafiri la masa si pot sa spun ca a fost foarte apreciat si mancat aproape tot.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne tocata amestec (vita cu porc am folosit)
  • 3 cepe verzi
  • 3 morcovi mici si subtiri
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 legatura mica marar verde
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • 2 bucati gogosar in otet
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din carne tocata cu morcov:

Morcovii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert. Ii fierbem cam pe 3/4, ii scurgem de apa si ii lasam la racorit. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Mararul si patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu verdeturile, apoi adaugam 3 oua, sare si piper.

Morcovii ii taiem pe lungime, fasii subtiri. Tapetam cu hartie de copt o tava de chec, punem jumatate din compozitia cu carne, asezam fasiile de morcov, apoi restul de compozitie. Nivelam frumos, batem spuma oul ramas si il punem deasupra. Bucatile de gogosar le facem fasii si le asezam peste chec. Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 50-60 de minute, pana este rumenit dar si copt in interior. Pe la jumatatea timpului, scoateti checul din cuptor si daca vedeti ca a lasat putina zeama, o luati cu o lingurita. La mine a lasat putin. Cand este gata, il scoatem, il lasam putin la racorit si putem servi!

 

RETETA IN IMAGINI

Chec din carne tocata cu morcov-0
Chec din carne tocata cu morcov-1
Chec din carne tocata cu morcov-2
Chec din carne tocata cu morcov-3
Chec din carne tocata cu morcov-4
Chec din carne tocata cu morcov-5
Chec din carne tocata cu morcov-6
Chec din carne tocata cu morcov-7
Chec din carne tocata cu morcov-8

COMENTARII (32)

Rocsi

Rocsi 1

15.02.2015, 20:35

Mirela

Rocsi

Rocsi 1

15.02.2015, 20:35

Stefania

Rocsi

Rocsi 1

15.02.2015, 20:35

Geoline

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!