Chec fondant de ciocolata

de CaroleCuisine in Prajituri, 9 Ian 2012 | 2512 vizualizari

 

Un chec foarte,foarteee bun!Se prepara usor si se termina repede :)! Are o textura moale si catifelata,in care se simte puternic gustul de ciocolata.Va recomand sa-l incercati cat mai repede posibil!este delicios!

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciocolata neagra de patiserie sau normala
  • 40 g cacao pudra
  • 100 g faina
  • 1 lingura de drojdie uscata
  • 200 g de zahar
  • 125 g unt
  • 5 oua
  • 1 lingurita sare
  • 50 g nuci pisate
  • 1 mana de stafide
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec fondant de ciocolata:

Inainte sa incepem,pregatim o cana de ceai si punem in ea stafidele.Le lasam sa se inmoaie si spre sfarsit le adaugam. 

Incalzim cuptorul la 180 de grade.Topim untul si ciocolata neagra pe bain marie. 

Intr-un castron punem cele 5 oua si zaharul .Mixam pana se incorporeaza bine. Apoi turnam ciocolata,treptat si amestecam cu lingura,punem si o lingurita de sare,nuca pisata si stafidele. Amestecam cu lingura.Adaugam si cacao pudra,apoi faina.Crema trebuie sa arate ca un mousse de ciocolata. 

Tapetam tava pt chec cu unt si faina sau punem pur si simplu hartie de copt.  Turnam compozitia treptat.Turnam un strat apoi presaram putina sare,inca un strat,putina sare si terminam cu  un strat de ciocolata fara sa mai punem sare deasupra.

Bagam la cuptor pentru 50 de minute la 180 de grade.

Intre timp pregatim un sirop format dintr-o cana cu zahar si una de apa. Punem pe foc pana ce zaharul si topeste si apoi cu ajutorul unei pensule,ungem checul.Aceasta ajuta ca checul sa ramana moale si sa aiba aspect lucios.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chec fondant de ciocolata-0
Chec fondant de ciocolata-1
Chec fondant de ciocolata-2

COMENTARII (14)

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

09.01.2012, 21:32

delicios!

CaroleCuisine

CaroleCuisine 1

10.01.2012, 02:03

multumesc

Bya Ralu

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:41

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!