Chec mulatru

de Panacris in Prajituri, 22 Aug 2014 | 1694 vizualizari

 

Am poftit la chec-ul în flăcări al Diacontei, http://www.bucataras.ro/retete/chec-in-flacari-62348.html și am ajuns la un Chec Mulatru ;) Bun și așa! ;)

 

INGREDIENTE

  • Ouă 4 bucăți,
  • Zahăr tos 200 g,
  • Lapte 250 ml,
  • Margarină 250 g,
  • Făină albă de grâu 320 g,
  • Pudră de cacao 30 g,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Sare iodată un praf,
  • Coajă de lămâie,
  • Zahăr pudră pentru ornat.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec mulatru:

Ouăle se mixează cu un praf de sare,  zahărul și zahărul vanilinat, până ce se topește. Se toarnă treptat margarina topită, apoi laptele, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează toate ingredientele.  Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă la compozița umedă, amestecându-se ușor până se înglobează în aluat. Compoziția obținută se împarte în aproximativ două părți egale, în una din ele se adaugă praful de cacao și se amestecă, până se obține un aluat colorat uniform.

Se unge fundul vasului aparatului Multicooker, cu puțină margarină, apoi se toarnă alternativ, cu un polonic mic, [eu am o cană specială de porționat (vedeți în poze!), cu ocazia asta, m-am gândit la Ela, ce bine de ea că are mereu dubluri, îmi folosea tare bine cea de-a două cană :D ], cele două compoziții. Am vrut să obțin eu flăcările Diacontei, dar se pare că mi-au ieșit mulatrii J). Aparatul Multicooker, se conectează la sursa de current, se selectează din meniu, programul BAKE, apoi COOKING TIME la 45 de minute (maxim de minute!), iar TEMPERATURA la 160 grade. Se închide capacul se apasă butonul start și vă vedeți de alte treburi. Așa cum spunea Diaconta, s-a copt cam greu, a trebuit să-l mai setez la 20 de minute la aceeași temperatură. Nu prea e pufos, are aspectul de umed, dar e comestibil. După ce a trecut testul scobitorii, aparatul se oprește și se deconectează de la sursa de curent.

Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou, se pudrează din belșug cu zahăr praf.

Spor și poftă bună!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec mulatru 338034
retete culinare - Chec mulatru 338035
retete culinare - Chec mulatru 338036
retete culinare - Chec mulatru 338037
retete culinare - Chec mulatru 338038
retete culinare - Chec mulatru 338039
retete culinare - Chec mulatru 338040
retete culinare - Chec mulatru 338041
retete culinare - Chec mulatru 338042
retete culinare - Chec mulatru 338043
retete culinare - Chec mulatru 338044

COMENTARII (15)

dantes 1

23.08.2014, 11:34

Foarte bun!

Rocsi 1

26.08.2014, 19:01

Checurile sunt delicioase!

MotanLaOale 1

01.09.2014, 13:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S