Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea

de susu in Dulciuri, 22 Oct 2012 | 2169 vizualizari

 

o minunatie de chec parfumat si ciocolatos pentru iubitorii de ciocolata

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita potrivita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 90 gr unt
  • 2 oua
  • 150 gr lapte cantarit ca si greutate
  • 2 oua mari
  • 90 gr ciocolata neagra amaruie
  • 70% cacao
  • 1 fiola esenta vanilie
  • un praf de cardamon
  • 1 vf cutitun praf de scortisoara
  • 1 lingurita esenta cafea
  • cateva bucatele ghimbir confiat taiat foarte fin
  • 1 mana stafide
  • esenta rom
  • cognac
  • 1 mana nuca macinata
  • 1 lingurita coaja portocale
  • 1 lingurita coaja lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea:

Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Untul se topeste la foc mic si dupa ce s-a racit i se adauga in fir subtire laptele la aceeasi temperatura amestecandu-se usor. Nucile se dau putin la cuptor dupa care se curata de coaja si 1/2 se macina fin si 1/2 se toaca mai marunt. Faina se cerne o data si se amesteca cu ingredientele uscate (cacaoa cernuta, praful de copt, bicarbonatul, nuca, ciocolata taiata cuburi mici, ghimbirul tocat si condimentele). Peste oua se adauga compozitia de lapte si unt impreuna cu coaja de citrice si se mixeaza. La sfarsit adaugam faina in transe si amestecam usor de jos in sus. Stafidele se hidrateaza in rom si cognac dupa care se pun in compozitia finala cu tot cu lichid.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea-0
Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea-1
Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea-2
Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea-3
Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea-4

COMENTARII (18)

diana_k

diana_k 1

23.10.2012, 14:47

tare bun checul.
sa-ti traiasca finutul

mamaieelena

mamaieelena 1

23.10.2012, 17:19

frumos arata

 Lavinia

Lavinia 1

12.12.2012, 12:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!