Chec pufos cu nuci

de Patricia Iordache in Prajituri, 8 Apr 2013 | 14666 vizualizari

 

Reteta acestui chec o am de la o fosta colega de serviciu. Este cel mai gustos chec pe care l-am mancat vreodata!

 

INGREDIENTE

  • - 6 oua;
  • - 1 cana de zahar;
  • - 1 cana de faina;
  • - 6 linguri de ulei;
  • - 1/2 lingurita praf de copt (stins cu zeama de la 1/2 de lamaie);
  • - coaja de la o lamaie;
  • - putina sare;
  • - miez de nuca crud (cat de mult dorim);
  • - 1 lingurita cu varf cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu nuci:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana obtinem o pasta omogena.

Praful de copt il stingem cu zeama de lamaie.

Turnam treptat faina amestecand de sus in jos, usor, ca sa nu scada volumul albusurilor.

Oprim jumatate de cana de compozitie pe care o amestecam cu cacao.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt sau cu unt si faina, turnam compozitia alba, apoi pe mijloc turnam compozitia de cacao si amestecam usor cu lingura ca sa obtinem un mic decor.

Punem deasupra checului, pe toata suprafata, miezul de nuca taiat grosier sau bucati mari, depinde cum ne place.

 

TIPS-URI

1

Nu pisati foarte mult miezul de nuca pentru ca se poate arde la copt.

2

Am folosit o cana de 150 ml.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec pufos cu nuci 217526
retete culinare - Chec pufos cu nuci 217527

COMENTARII (39)

susu 1

17.10.2013, 11:26

susu 1

17.10.2013, 12:54

am facut doua checuri si unul l-am facut cu crema nutella

Patricia Iordache 1

17.10.2013, 14:21

Cat ma bucur ca ti-a reusit si ti-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L