Chec pufos cu visine

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 25 Iun 2011 | 3609 vizualizari

 

Asteptam de foarte mult timp sa simt gustul visinelor,,, nu stiu de ce pentru ca nu eram innebunita dupa ele si nici pofticioasa nu sunt de fel,,, insa astazi m-am trezit cu o pofta nebuna, astfel ca nu am stat pe ganduri si am pregatit repede un chec exact asa cum ii place scumpului meu sot! Asta ca pretext ca l-am facut special pentru el :))

Va spun sincer ca e o nebunie si are un gust absolut divin!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg visine (curatate de codite si samburi)
  • 4 oua,
  • un praf de sare,
  • 2 cesti cu zahar
  • 6 cesti cu faina
  • 1 ceasca cu ulei
  • esente de vanilie
  • 2 cesti cu lapte
  • 1 pliculet cu praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu visine:

Ouale le-am mixat impreuna cu zaharul pana cand acesta din urma s-a topit complet si s-a format o spuma tare. Am adaugat  apoi cele 2 cesti de ulei,  laptele si esentele, iar la sfarsit praful de copt si faina - cernuta. Am omogenizat compozitia si am turnat-o in doua tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt  dupa care am adaugat in fiecare  dintre ele visinele pudrate cu faina (pentru a nu aluneca pe fundul tavii). Cu 10 minute inainte de a il scaote din cuptor presaram granule de zahar pentru o caramelizare uniforma. Timpul necesar coacerii este de aproximativ 2 ore, insa e indicat sa verificati cu ajutorul unei scobitori, din loc in loc, checul.  Daca scobitoarea ramane curata atunci checul este copt!

 

RETETA IN IMAGINI

Chec pufos cu visine-0
Chec pufos cu visine-1
Chec pufos cu visine-2
Chec pufos cu visine-3

COMENTARII (25)

Dya Daniela Andrei 1

29.06.2011, 22:07

Eduard multumesc!

Lau 1

02.07.2011, 23:05

bun

Dya Daniela Andrei 1

03.07.2011, 12:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04