Chec ''surpriza'' cu mere si prune

de Corinuta in Prajituri, 1 Aug 2011 | 3016 vizualizari

 

Foarte bun, pitica a fost incantata, asa ca trebuie sa-l fac din nou:)
Si cu asta cred ca am raspuns si la provocarea lunii August ''Dulce Romanie'', ca doar e cu prune, nu-i asa Gabytza?:):*

 

INGREDIENTE

  • 3 mere mici
  • 20 g zahar
  • 20 g unt
  • 3 prune uscate
  • 1 lingura rom
  • 3 bete de scortisoara

Ptr aluat:

  • 100 g unt
  • 60 g zahar
  • 2 oua
  • 120 g faina
  • 4 linguri sirop lasat de mere
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec ''surpriza'' cu mere si prune:

Se amesteca prunele uscate cu romul. Merele se spala, se inteapa cu o furculita si se scot semintele cu o lingurita. Se amesteca zaharul cu untul topit si se toarna cate o lingura in fiecare mar. Se aseaza merele intr-un castron si se acopera cu o hartie de copt, apoi se dau la cuptorul cu microunde timp de 10 minute la putere medie. Dupa ce se racesc, se aseaza cate o pruna in fiecare mar si un bat de scortisoara.

Se mixeaza intr-un castron untul si zaharul pana devine pufos. Se adauga cate un ou pe rand si se mixeaza la viteza maxima cca un minut. Se cerne faina si praful de copt si se amesteca usor cu o paleta compozitia. 

Se toarna o treime din aluat intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Se aseaza cele 3 mere coapte, apoi se toarna restul de aluat si se da la cuptorul preancalzit si se coace 20 de minute la 180 de grade. 

Se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar, apoi se poate felia si servi.

Pofta buna!

Inspiratia

 

COMENTARII (39)

Valclaudia 1

09.11.2013, 10:05

cat de bun trebuie sa fie!

Ligia Bxl 1

13.11.2013, 11:29

interesant

Corinuta 1

13.11.2013, 13:10

Da mai dragelor, e tare bun si fain ar trebui sa mai fac! Cred ca se poate face si cu pere

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D