Chec tigrat

de rena in Prajituri, 16 Ian 2014 | 5195 vizualizari

 

E un chec simplu,am vazut niste poze pe un site de pe Facebook si am zis sa incerc, copiilor le-a placut mult,pentru pachetele a fost ceva deosebit nu a mai fost un chec simplu :)) asa mi-au spus.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • 200 ml. lapte
  • 100 gr unt
  • o vanilie
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec tigrat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem la mixer albusurile cu un praf de sare si jumatate din zahar pana devine o spuma groasa si sticloasa.

Adaugam galbenusurile,untul topit,laptele si cealalta jumatate de zahar si batem 2-3 minute.

Cernem faina impreuna cu praful de copt si il incorporam incet cu o spatula,trebuie sa avem un aluat putin moale.

Impartim aluatul in doua jumatati, in una din ele punem cacaoa si amestecam bine.

Luam o tava (de care avem), o tapetam cu unt si faina, punem in mijlocul tavii 2 linguri din aluatul alb si pe deasupra la aluatul alb 2 linguri din aluatul cu cacao si iarasi aluat alb si iarasi cu cacao. Facem asa pana terminam aluaturile.

Bagam la cuptor incalzit la foc mediu pana se coace incercand din cand in cand cu o scobitoare.

Succes si Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec tigrat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos marmorat