Chec tigrat

de gospodariu in Mancare copii, 15 Mai 2016 | 2439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua;
  • 250 g zahar;
  • 230 g faina;
  • 70 ml ulei;
  • esenta de vanilie;
  • 1 lingura de cacao;
  • colorant alimentar galben;
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec tigrat:

 Pentru inceput vom separa galbenusuri de albus si vom bate albusurile spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar(125 g).

   Separat,galbenusurile le frecam cu restul de zahar pana cand acesta se topeste.Apoi incorporam uleiul ca la maioneza si adaugam si esenta de vanilie.

   Dupa aceasta vom amesteca cu o spatula galbenusurile cu bezeaua de albusuri,dupa care vom turna si faina.Amestecam compozitia usor pana la omogenizare.

   Compozitia obtinuta o impartim egal in 3 vase:compozitie,compozitie in care punem 2-3 picaturi de colorant galben,compozitie amestecata cu 1 lingura cacao.

   Turnam compozitia in 3 pungi care le taiem la varf,dupa care in tava de copt tapetata cu faina vom turna compozitia alternand culorile.

   Dupa fiecare rand vom presura cacao,apoi repetam operatia pana terminam compozitia din pungi.

   Introducem tava la cuptor pentru 30 de minute la foc potrivit.

   

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec tigrat 443135
retete culinare - Chec tigrat 443136
retete culinare - Chec tigrat 443137
retete culinare - Chec tigrat 443138
retete culinare - Chec tigrat 443139

COMENTARII (12)

dantes 1

03.06.2016, 08:29

Frumos!

Ina 1

03.06.2016, 09:50

nu prea-s adepta colorantilor, ii folosesc foarte rar, dar checul tau e... superb

gospodariu 1

03.06.2016, 11:38

Ina,colorantul alimentar galben poate fi inlocuit cu un colorant natural(tumeric,sofran)....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55