Chec zebra

de Angelina_Elena in Prajituri, 19 Feb 2012 | 2701 vizualizari

 

Aceasta reteta delicioasa am vazut-o la Miremirc,am incercat-o,mi-a placut si a ramas printre preferatele mele...Multumesc Miremirc:*

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt moale
  • 300 g zahar
  • 360 g faina
  • 6 oua
  • 60 g cacao
  • 1 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

Untul moale(la temperatura camerei) il mixam cu zaharul,pana capata o consistenta pufoasa(cca.5 minute).Apoi adaugam ouale unul cate unul,mixand mai departe pana la omogenizare.Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.Compozitia astfel obtinuta se imparte in 2 parti egale.O parte o amestecam cu cacao.

Tapetam o tava cu hartie de copt/folie de aluminiu si ulei.Asezam compozitia astfel:folosim o lingura pentru aluatul alb si o lingura pentru aluatul maro si asezam in mijlocul tavii o lingura din compozitia alba,o lingura din compozitia maro,una peste alta pana terminam.

Dam tava la cuptor si coacem pentru 30-35 de minute.Dupa ce s-a racit il putem glazura cu ciocolata sau putem presara zahar pudra deasupra.Se serveste simplu sau cu o cana de lapte sau ceai.

 

TIPS-URI

1

Timpul de coacere difera de la cuptor la cuptor.

2

Vasul in care s-a copt checul are diametrul de 24 cm.

RETETA IN IMAGINI

Chec zebra-0
Chec zebra-1
Chec zebra-2
Chec zebra-3
Chec zebra-4
Chec zebra-5

COMENTARII (43)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

20.02.2012, 15:33

multumesc Lia

irena

irena 1

22.02.2012, 18:06

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

22.02.2012, 18:39

Irena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!