Cheese cake cu zmeura

de Rux in Prajituri, 17 Apr 2011 | 5007 vizualizari

 

O prajitura fina, cu un blat ce aduce cu salamul de biscuiti, o pasta de zmeura delicioasa la mijloc, o crema de branza aromata cu vanilie.. atat de yamyyyyyyyyyyyy....fotografia nu este foarte reusita dar va asigur ca prajitura e splendida...

 

INGREDIENTE

  • 700 gr mascarpone
  • 500 gr( 4 cutii) branza Philadelphia
  • 200 gr frisca lichida
  • 350 gr biscuiti facuti pudra la blender
  • 100 gr unt
  • 100 gr ciocolata
  • 150 gr zahar pentru crema
  • 5 linguri de zahar pentru blat
  • 4 pliculete vanilie
  • 150 gr migdale inmuiate in prealabil cateva ore( sau nu) si mixate la blender
  • 3 linguri cacao
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 3  cutii de zmeura
  • 2-3 linguri de zahar pentru pasta de zmeura
  • un inel culinar( de la forma de tort)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheese cake cu zmeura:

Amestecam pentru blat urmatoarele ingrediente:

Biscuitii pudra, 1 plic vanilie, migdalele macinate, zaharul, untul si ciocolata topite si 500 gr mascarpone...framantam toate ingredientele, luam o farfurie de tort, asezam inelul culinar in mijloc si punem blatul, nivelandu-l uniform.

Crema: Batem frisca la mixer pana se leaga( atentie nu foarte mult) si amestecam cu vanilia si 200 gr mascarpone.

Branza Philadelphia o amestecam cu zaharul intr-un castron, apoi adaugam coaja de lamaie.

Cele doua compozitii le amestecam foarte bine si le punem deoparte.

Pasta de zmeura

Amestecam la blender doua cutii de zmeura cu zahar dupa gust(doua trei linguri) si un plic de vanilie.

In inelul culinar peste blat punem jumatate din crema, deasupra asezam usor pasta de zmeura si apoi lingura cu lingura restul de crema, nivelam usor sa nu imprastiem pasta de zmeura in crema si deasupra ornam cu zmeura din belsug.

Dam la rece macar doua ore inainte de a servi.

Cand scoatem inelul culinar desprindem usor pe margine cu un cutit pentru a nu rupe prajitura.

Taiati in felii dupa dorinta si serviti cu mare placere!

Eu abia astept fructele verii...imi si imaginez cum este cu piersici...

 

Si un P.S...cine doreste ca prajitura sa stea mai ferma, adauga si un pliculet de gelatina in crema, eu am decis sa nu mai folosesc gelatina la nici o prajitura , nu stiu daca cunoasteti,  dar gelatina este de origine animala, mai precis din porc...si cum nu vreau porc in prajitura, iar gelatina vegetala nu am gasit( desi pe aceasta o accept), am renuntat dupa ce am pregatit-o si am mirosit-o...brrr....miroase a porc oparit...e bine sa stiti mai ales daca oferiti copiilor vostrii.

 

COMENTARII (64)

Rux

Rux 1

21.04.2011, 23:21

Elena, ma bucur ca iti place....de paste il mai fac o data ca prea a fost gustos!

tanyapatap

tanyapatap 1

03.05.2011, 19:59

adry88

adry88 1

15.05.2011, 12:40

foarte foarte delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!