Cheese cake cu zmeura

de RuxyRux in Prajituri, 17 Apr 2011 | 7388 vizualizari

 

O prajitura fina, cu un blat ce aduce cu salamul de biscuiti, o pasta de zmeura delicioasa la mijloc, o crema de branza aromata cu vanilie.. atat de yamyyyyyyyyyyyy....fotografia nu este foarte reusita dar va asigur ca prajitura e splendida...

 

INGREDIENTE

  • 700 gr mascarpone
  • 500 gr( 4 cutii) branza Philadelphia
  • 200 gr frisca lichida
  • 350 gr biscuiti facuti pudra la blender
  • 100 gr unt
  • 100 gr ciocolata
  • 150 gr zahar pentru crema
  • 5 linguri de zahar pentru blat
  • 4 pliculete vanilie
  • 150 gr migdale inmuiate in prealabil cateva ore( sau nu) si mixate la blender
  • 3 linguri cacao
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 3  cutii de zmeura
  • 2-3 linguri de zahar pentru pasta de zmeura
  • un inel culinar( de la forma de tort)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheese cake cu zmeura:

Amestecam pentru blat urmatoarele ingrediente:

Biscuitii pudra, 1 plic vanilie, migdalele macinate, zaharul, untul si ciocolata topite si 500 gr mascarpone...framantam toate ingredientele, luam o farfurie de tort, asezam inelul culinar in mijloc si punem blatul, nivelandu-l uniform.

Crema: Batem frisca la mixer pana se leaga( atentie nu foarte mult) si amestecam cu vanilia si 200 gr mascarpone.

Branza Philadelphia o amestecam cu zaharul intr-un castron, apoi adaugam coaja de lamaie.

Cele doua compozitii le amestecam foarte bine si le punem deoparte.

Pasta de zmeura

Amestecam la blender doua cutii de zmeura cu zahar dupa gust(doua trei linguri) si un plic de vanilie.

In inelul culinar peste blat punem jumatate din crema, deasupra asezam usor pasta de zmeura si apoi lingura cu lingura restul de crema, nivelam usor sa nu imprastiem pasta de zmeura in crema si deasupra ornam cu zmeura din belsug.

Dam la rece macar doua ore inainte de a servi.

Cand scoatem inelul culinar desprindem usor pe margine cu un cutit pentru a nu rupe prajitura.

Taiati in felii dupa dorinta si serviti cu mare placere!

Eu abia astept fructele verii...imi si imaginez cum este cu piersici...

 

Si un P.S...cine doreste ca prajitura sa stea mai ferma, adauga si un pliculet de gelatina in crema, eu am decis sa nu mai folosesc gelatina la nici o prajitura , nu stiu daca cunoasteti,  dar gelatina este de origine animala, mai precis din porc...si cum nu vreau porc in prajitura, iar gelatina vegetala nu am gasit( desi pe aceasta o accept), am renuntat dupa ce am pregatit-o si am mirosit-o...brrr....miroase a porc oparit...e bine sa stiti mai ales daca oferiti copiilor vostrii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheese cake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (64)

RuxyRux 1

21.04.2011, 23:21

Elena, ma bucur ca iti place....de paste il mai fac o data ca prea a fost gustos!

tanyapatap 1

03.05.2011, 19:59

adry88 1

15.05.2011, 12:40

foarte foarte delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy, altfel