Cheesecacke de portocale

de papabundetot in Prajituri, 30 Noi 2014 | 4366 vizualizari

 

Cheesecacke cu portocale nu am in colectia de cheesecacke-uri pe care am dezvoltat-o in acest an,asa ca fiind si cu un pas in decembrie,luna Craciunului si al mirosului de portocale,m-am gandit ca ar fi foarte potrivit sa il fac.Am profitat de aceasta ocazie si pentru a schimba putin tehnica folosita la blatul de biscuiti care pana acum era doar bagat la frigider dupa amestecare,asa ca sper sa va placa :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat::
  • 250 gr biscuiti
  • 120 gr unt
  • suc de portocale
  • Pentru crema:
  • 500 gr ricotta
  • 5 portocale mari
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • anason macinat
  • 3-4 linguri zahar brun
  • 250 gr frisca
  • 4 foi de gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecacke de portocale:

Am rupt biscuitii in bucati si apoi i-am maruntit bine la robot,amestecandu-i cu untul.Dupa ce au fost bine sfaranati,i-am asezat in forma de tort,aranjand blatul sa fie cat de cat uniform,am turnat putin suc de portocale proaspat stors si am dat forma la cuptor pentru 10 minunte.

Am curatat portocalele de coaja si pielite,am taiat cu atentie doar pulpa,am adaugat peste ea zahar brun,seminte de vanilie,putin anason si am pus totul la foc pentru a obtine o dulceata.Dupa ce portocalele au fiert,am ales cateva bucatele de pulpa pentru a le aseza deasupra,iar restul le-am bagat la blender,fierbinti impreuna cu gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,am amestecat bine pana am obtinut un piure de portocale,apoi am mutat totul intr-un castron.Am adaugat peste piure 500 gr ricotta,am mixat bine si am dat crema deoparte pana am batut frisca.Odata batuta se frisca,am incorporat-o usor cu ajutorul unei spatule peste ricotta cu portocale,apoi am pus crema astfel obtinuta peste blatul de biscuiti,racit intre timp.

Deasupra am decorat cu cateva bucati de portocala si am dat la frigider pentru aproximativ 3 ore pana cand gelatina si-a facut treaba.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecacke de portocale" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kinder pingui