Prajitura Kinder pingui

de Sidy in Prajituri, 5 Aug 2010 | 8122 vizualizari

 

Pentru ca SilviOara a spus ca ea nu stie care este aceasta prajitura, m-am hotarat sa scriu reteta si sa-i atasez si pozele....

 

INGREDIENTE

Pentru cele 2 foi:

  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 5 linguri pline cu gris
  • 5 linguri pline cu faina
  • 5 linguri pline cu cacao
  • 5 linguri miere
  • 1si 1/2 praf de copt
  • sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei

Glazura 1

  • 120 g ciocolata menaj
  • 70 g unt
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri ulei

Glazura 2

  • 220g ciocolata menaj
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 1 zahar vanilat

Crema

  • 1 l frisca Milli
  • 4 intaritoare frisca
  • 2 linguri miere
  • 1/2 esenta vanilie Dr Oetker
  • 4 linguri zahar praf -daca nu e destul de dulce frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder pingui:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si grisul. Mixam sa se amestece bine toate, apoi adaugam laptele, uleiul si mierea.Amestecam usor.
Albusurile le batem spuma, bine de tot cu putina sare si le adaugam incet, incet la compozitia cu cacao.
Din amestecul obtinut coacem doua foi pe care le punem in doua tavi tapetate cu hartie de copt si unse cu putin unt.
Introducem foile la cuptorul dinainte incalzit si lasam sa se coaca.
Lasam foile apoi, sa se raceasca in tava.
Preparam glazura 1 amestecand toate ingredientele in oala de lapte cu pereti dubli, pe care o punem pe foc, pina se topeste ciocolata.
Lasam sa se raceasca.
Frisca o batem bine 1 minut apoi adaugam intaritoarele de frisca si mixam bine de tot cateva minute pina se intareste frisca.Adaugam mierea si esenta de vanilie si mixam din nou.
Pe o tava punem prima foaie peste care rasturnam 1/2 crema de frisca, o netezim frumos dupa care punem glazura 1 peste frisca, o nivelam si introducem pentru cateva minute prajitura la congelator sa se intareasca glazura.
Preparam glazura 2 la fel ca si prima si o lasam sa se raceasca.
Scoatem prajitura de la congelator si adaugam cealalta 1/2 de crema de frisca, o nivelam frumos apoi adaugam a doua foaie, cu hartia in sus, desprindem hartia de pe ea si punem a doua glazura.Dam din nou prajitura la congelator cateva minute pina se intareste glazura.
Dupa ce s-a intarit, cu ajutorul unui cutit cu lama lata, inmuiat in apa clocotita , taiem prajitura si o asezam pe farfurie.
Este o prajitura delicioasa....
Pofta mare !

Prajitura este dupa reteta Laurei Laurentiu ,careia ii multumesc foarte mult !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder pingui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mena29 1

06.08.2010, 06:30

nadina73 1

06.08.2010, 12:28

super sidy si eu am incercat anul trecut nu am poza dar crema nu mi-a iesit foarte bine din cauza la frisca mi se taia foarte repede frisca se facea branza si in final dupa ce am sticat 3 l frisca am renuntat am pus-o asadar sa mancat nu sa aruncat asac 5 furcu

Dana Cristea - pusikmea 1

10.08.2010, 07:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema