Prajitura Kinder pingui

de Sidy in Prajituri, 5 Aug 2010 | 5365 vizualizari

 

Pentru ca SilviOara a spus ca ea nu stie care este aceasta prajitura, m-am hotarat sa scriu reteta si sa-i atasez si pozele....

 

INGREDIENTE

Pentru cele 2 foi:

  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 5 linguri pline cu gris
  • 5 linguri pline cu faina
  • 5 linguri pline cu cacao
  • 5 linguri miere
  • 1si 1/2 praf de copt
  • sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei

Glazura 1

  • 120 g ciocolata menaj
  • 70 g unt
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri ulei

Glazura 2

  • 220g ciocolata menaj
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 1 zahar vanilat

Crema

  • 1 l frisca Milli
  • 4 intaritoare frisca
  • 2 linguri miere
  • 1/2 esenta vanilie Dr Oetker
  • 4 linguri zahar praf -daca nu e destul de dulce frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder pingui:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si grisul. Mixam sa se amestece bine toate, apoi adaugam laptele, uleiul si mierea.Amestecam usor.
Albusurile le batem spuma, bine de tot cu putina sare si le adaugam incet, incet la compozitia cu cacao.
Din amestecul obtinut coacem doua foi pe care le punem in doua tavi tapetate cu hartie de copt si unse cu putin unt.
Introducem foile la cuptorul dinainte incalzit si lasam sa se coaca.
Lasam foile apoi, sa se raceasca in tava.
Preparam glazura 1 amestecand toate ingredientele in oala de lapte cu pereti dubli, pe care o punem pe foc, pina se topeste ciocolata.
Lasam sa se raceasca.
Frisca o batem bine 1 minut apoi adaugam intaritoarele de frisca si mixam bine de tot cateva minute pina se intareste frisca.Adaugam mierea si esenta de vanilie si mixam din nou.
Pe o tava punem prima foaie peste care rasturnam 1/2 crema de frisca, o netezim frumos dupa care punem glazura 1 peste frisca, o nivelam si introducem pentru cateva minute prajitura la congelator sa se intareasca glazura.
Preparam glazura 2 la fel ca si prima si o lasam sa se raceasca.
Scoatem prajitura de la congelator si adaugam cealalta 1/2 de crema de frisca, o nivelam frumos apoi adaugam a doua foaie, cu hartia in sus, desprindem hartia de pe ea si punem a doua glazura.Dam din nou prajitura la congelator cateva minute pina se intareste glazura.
Dupa ce s-a intarit, cu ajutorul unui cutit cu lama lata, inmuiat in apa clocotita , taiem prajitura si o asezam pe farfurie.
Este o prajitura delicioasa....
Pofta mare !

Prajitura este dupa reteta Laurei Laurentiu ,careia ii multumesc foarte mult !!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Kinder pingui 45059
retete culinare - Prajitura Kinder pingui 45060
retete culinare - Prajitura Kinder pingui 45061
retete culinare - Prajitura Kinder pingui 45062
retete culinare - Prajitura Kinder pingui 45063
retete culinare - Prajitura Kinder pingui 45064
retete culinare - Prajitura Kinder pingui 45065
retete culinare - Prajitura Kinder pingui 45066
retete culinare - Prajitura Kinder pingui 45067
retete culinare - Prajitura Kinder pingui 45068
retete culinare - Prajitura Kinder pingui 45069

COMENTARII (16)

mena29 1

06.08.2010, 06:30

nadina73 1

06.08.2010, 12:28

super sidy si eu am incercat anul trecut nu am poza dar crema nu mi-a iesit foarte bine din cauza la frisca mi se taia foarte repede frisca se facea branza si in final dupa ce am sticat 3 l frisca am renuntat am pus-o asadar sa mancat nu sa aruncat asac 5 furcu

Dana Cristea - pusikmea 1

10.08.2010, 07:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55