Cheesecake

de noiinbucatarie in Prajituri, 22 Apr 2016 | 844 vizualizari

 

Cu mascarpone si nuci caramelizate este delicios. Pentru realizarea retetei m-am inspirat de aici - http://www.enjoy-dessert.com/2014/10/cheesecake-cu-nuci-caramelizate.html , iar reteta am scris-o si aici - http://noiinbucatarie.ro/cheesecake-cu-mascarpone-si-nuci-caramelizate/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
    • 400 g biscuiti
    • 120 g unt
    • 50 g nuci
    Ingrediente crema:
    • 250 g mascarpone
    • 400 g branza
    • 350 g smantana
    • 3 oua
    • 200 g zahar
    Ingrediente glazura:
    • 100 g nuci
    • 125 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake:

Mai intai macinam biscuitii si nucile la blender. Le punem intr-un bol si adaugam untul topit si amestecam bine. Va rezulta o pasta sfaramicioasa. Punem aceasta pasta intr-o tava cu peretii detasabili si presam bine cu o lingura. Eu am ridicat 1 cm de pasta de biscuiti si pe peretii tavii. Dam biscuitii pentru 10 minute la cuptorul preincalzit la 160 de grade.

Intre timp pregatim crema: mixam branza rasa imprena cu smatana si mascarpone. Adaugam ouale unul cate unul si zaharul si mixam bine.

Turnam aceasta compozitie peste biscuiti si dam din nou la cuptor pentru 1 ora tot la 160 de grade.

Lasam la racit in cuptor.

Trecem la pregatirea krantz-ului: caramelizam zaharul la foc mic si cand este complet topit adaugam nuca maruntita si amestecam. Luam  de pe fac si repede cu lingura punem caramelul pe un tocator si il lasam sa se raceasca complet.

Cand este complet racit, il acoperim cu folie alimentara si cu ajutorul unui ciocanel pentru fragezit carnea, tocam bine kranz-ul. Il punem peste ceesecake si dam la rece pentru 3-4 ore.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti pune un strat mai subtire de krantz.

2

Puteti adauga si diferite arome.

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake-0
Cheesecake-1
Cheesecake-2
Cheesecake-3
Cheesecake-4
Cheesecake-5
Cheesecake-6
Cheesecake-7
Cheesecake-8
Cheesecake-9

COMENTARII (9)

marcela1979 1

24.04.2016, 11:26

Gherca Daniela 1

25.04.2016, 17:57

foarte bun!

Camelya 1

12.05.2016, 11:57

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04