CHEESECAKE CU CARAMEL

de Retete_Haplea in Dulciuri, 7 Apr 2015 | 1132 vizualizari

 

Spune cheese… cake! Ca în poză.
Îti ajunge doar o doză
O felie, mai precis
Ca să te simți ca în vis.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 250 gr biscuiti
  • 200 gr de unt

Crema

  • 200gr ciocolata alba
  • 400 gr crema de branza
  • 600 gr branza dulce
  • 150 gr zahar pudra
  • 150 ml smantana pt frisca
  • 3 oua

Caramel

  • 100 ml smantana pt frisca
  • 6 linguri de zahar
  • 100 gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CHEESECAKE CU CARAMEL:

- macinam biscuitii cu mixerul, topim untul.
- turnam untul peste biscuiti  si amestecam. Ce obtinem intindem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm)
- punem pe foc frisca lichida, o incalzim fara sa dea in fiert, apoi luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucati
- Lasam sa se dizolve ciocolata, amestecand.
- mixam branza dulce amestecata cu crema de branza si zaharul pudra
- Adaugam cele 2 oua intregi pe rand, mixam , apoi adaugam treptat ciocolata topita si omogenizam
- Crema se intinde peste blatul de biscuiti
- Apoi bagam la cuptorul incins pentru aproximativ 30 minute la 180 grade, pana se rumeneste frumos. ATENTIE! Dupa cele 30 minute nu scoatem cheesecake-ul din cuptor, lasam sa se raceasca inauntru (pentru ca alftel se lasa si crapa).
- Pentru caramel, caramelizam zaharul apoi adaugam smantana lichida, mai lasam pe foc pana se dizolva complet zaharul
- Adaugam untul , amestecam pana se topeste complet si gata caramelul. Trebuie lasat la rece pana capata consistenta dorita, pentru a putea orna

 

COMENTARII (12)

Rocsi 1

07.04.2015, 20:47

Un mega deliciu!

Teo 1

07.04.2015, 21:59

Apetisanta...!

katty 1

09.04.2015, 08:07

Ador branza cu caramel!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S