Cheesecake cu ciocolata si capsuni

de Criss in Torturi, 30 Apr 2013 | 3558 vizualizari

 

Azi va ispitesc cu un cheesecake absolut delicios, o combinatie de crema fina de branza, ciocolata alba, ciocolata neagra si capsuni. Cu ceva timp in urma am facut o negresa cu lilute de branza si de acolo mi-a venit ideea sa o fac sub forma de cheesecake sau mai bine zis sub forma de tort cu crema de branza.

 

INGREDIENTE

  • Bilute de branza si cocos:
  • - 250 g branza dulce de vaca
  • - 50 g nuca de cocos
  • - 50 g zahar
  • - 2 galbenusuri de ou
  • - 3 linguri de amidon
  • Blat de ciocolata:
  • - 4 oua
  • - 4 linguri zahar
  • - 50 g ciocolata topita
  • -1 lingura ulei
  • - 2 linguri faina
  • - 2 linguri amidon
  • - 3 linguri cacao
  • - jumatate de lingurita praf de copt
  • Crema de branza
  • -450 g branza de vaca
  • -4 linguri zahar pudra (se poate si mai mult daca va place mai dulce, dar eu zic ca e suficient)
  • -100 g ciocolata alba
  • -150 ml frisca lichida
  • -1 plic gelatina
  • -putin lapte
  • -250 ml frisca batuta
  • Glazura
  • -100 g ciocolata neagra
  • -50 ml frisca lichida
  • -optional capsuni pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata si capsuni:

Se amesteca branza cu zaharul, galbenusurile, nuca de cocos si amidonul, se formeaza bilute care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Pentru blat, se bat galbenusurile cu zaharul si uleiul, apoi se adauga ciocolata topita, faina amestecata cu amidon, cacao si praf de copt. Rezulta o compozitie densa si vartoasa dar care va deveni pufoasa si aerata in momentul incare se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor cu o lingura. Se toarna compozitia de ciocolata peste bilele de branza si se coace prajitura la foc mic in cuptorul preincalzit 30 minute. (Se incearca cu o scobitoare, pentru siguranta.)

Pentru crema de branza, se hidrateaza gelatina in lapte. Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu 150 ml frisca lichida. Cand s-a topit, se adauga gelatina hidratata in lapte. Se amesteca bine pana cand toata gelatina s-a dizolvat. Se lasa sa se raceasca putin, atat cat sa nu mai fie fierbinte, apoi se toarna peste branza frecata cu zaharul pudra. In final se adauga cei 250 ml frisca batuta. Se pune blatul pe un platou si se aseaza inelul detasabil al formei de tort. Se toarna crema de branza si se pune in frigider pentru 2 ore, dupa care se toarna deasupra glazura de ciocolata si se aseaza capsunile.

Ar fi trebuit sa glasez capsunile cu ciocolata alba, dar n-am mai avut.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu ciocolata si capsuni-0
Cheesecake cu ciocolata si capsuni-1
Cheesecake cu ciocolata si capsuni-2
Cheesecake cu ciocolata si capsuni-3
Cheesecake cu ciocolata si capsuni-4
Cheesecake cu ciocolata si capsuni-5
Cheesecake cu ciocolata si capsuni-6

COMENTARII (42)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

27.11.2013, 08:41

delicios

Xandrinne

Xandrinne 1

11.08.2015, 09:44

Panacris

Panacris 1

08.12.2015, 07:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!