Cheesecake cu dulceata de afine

de Miha in Prajituri, 11 Feb 2013 | 11982 vizualizari

 

La multi ani Ela! Nu ma insir cu prea multe urari, ca stii doar ca toate-s numai de bine! :))) Am promis ca azi iti fac tort, dar iata-ca nu mi-a iesit decat o prajitura. Poate o fi buna... Daca nu, bem un coniac si ne trece de tort... :)))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 200 g biscuiti simpli
  • 100 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci grasa
  • 150 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 oua
  • coaja de portocala confiata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu dulceata de afine:

Blat:

In functie de tipul de biscuiti si de preferinta voastra, adaugati si 1-2 linguri zahar, daca este necesar.

Biscuitii ii macinam la robot pana obtinem un pesmet fin. Adaugam untul topit si amestecam. Vom obtine o compozitie ca niste firimituri. Punem intr-o tava cu inel detasabil (24 cm diatemtru) si presam cu mana, apoi cu fundul unui pahar, pana obtinem un blat uniform. Dam la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Avand in vedere faptul ca vom servi prajitura cu dulceata de afine, am considerat ca zaharul este suficient. Puteti pune mai mult daca nevoia voastra de dulce o cere. :)

Punem intr-un castron toate ingredientele pentru umplutura si le mixam cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza.

Turnam crema peste blatul de biscuiti si dam la cuptor la foc mediu, pentru 30-40 de minute, pana marginile incep sa se rumeneasca si compozitia este inchegata.

In cuptor vom pune un vas sau o tava cu apa (sub tava cu prajitura)

Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi o dam la frigider pentru cateva ore.

Se portioneaza dupa dorinta si se serveste cu dulceata de afine sau orice alta dulceata va place voua.

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu dulceata de afine-0
Cheesecake cu dulceata de afine-1
Cheesecake cu dulceata de afine-2

COMENTARII (50)

Miha

Miha 1

06.02.2014, 11:10

babi5

babi5 1

07.10.2014, 08:27

poa

poa 1

25.05.2015, 08:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!