Cheesecake cu fructe confiate

de adnia in Prajituri, 3 Ian 2013 | 1493 vizualizari

 

Cine nu iubeste branza dulce, mai ales in aceasta perioada? Asa ma gandeam si eu, ca e preferata universala, fara ea nu se poate face pasca, nu se concepe Pastele.Si imi aduc aminte cum , in fiecare an, cautam umplutura dulce si racoroasa, lasand la o parte aluatul de cozonac. Asadar, m-am hotarat ca de acum, traditionala pasca sa fie inlocuita cu un cheesecake minunat, menit sa ne incante simturile , sa ne umple de bucurie!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 kg branza de vaci
  • -1 pastaie de vanilie
  • -100 gr, stafide
  • -3 oua
  • -1 pahar smantana
  • -150 gr. zahar
  • -1 pungulita mix de fructe confiate
  • -50 ml frisca lichhida
  • -2 lingurite zahar pudra
  • -1 lingura iaurt simplu
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu fructe confiate:

Modul de preparare este foarte simplu: se mixeaza branza de vaci cu ouale, zaharul, semintele din pastaia de vanilie, smantana, apoi se adauga stafidele hidratate in putin rom. (optional). compozitia rezultata se toarna intr-o tava de tort cu marginile detasabile si tapetata cu hartie de copt. Aceasta se aseaza intr-o alta tava mai mare, in care se toarna apa fierbinte si se da totul la cuptor (astfel, cheesecake-ul  nu se va arde si nu va crapa, deoarece va fi in bain-marie). Nu uitati sa completati apa din tava!

Dupa ce trece testul scobitorii, stingem focul, dar lasam prajitura in cuptor sa se raceasca lent (in acest mod, ea nu se va desumfla brusc). Apoi se scoate inelul detasabil si se rastoarna pe o farfurie/platou. acum este momentul sa decoram cu frisca batuta bine, in care am incorporat zaharul pudra si iaurtul, peste care se presara fructele confiate.

Va recomand cu caldura aceasta minunata prajitura, este o minunatie!

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu fructe confiate-0
Cheesecake cu fructe confiate-1

COMENTARII (12)

iri_iri 1

03.01.2013, 17:45

Rocsi 1

03.01.2013, 19:20

Deliciu

Sim0na 1

03.01.2013, 19:53

Direct la favorite!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41