Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

de BakeUpArtist in Torturi, 21 Feb 2017 | 3756 vizualizari

 

Îmi plac foarte mult deserturile cu brânză, prepar și mănânc cheesecake foarte des; fie simplu, fie cu ciocolată, cu pere, cu sau fără coacere. Însă acum am ales o rețetă pe care nu am mai făcut-o, mai ales că de mult mi-am dorit să încerc celebra rețetă de lemon curd. Dar de ce să nu personalizez puțin? Așa că m-am răzgândit și am făcut o cremă de zmeură. Se face foarte simplu, este delicioasă și se poate păstra în frigider zile bune. 

 

INGREDIENTE

Curd de zmeură

  • 300 g zmeură congelată
  • 4 gălbenușuri
  • 2 linguri unt
  • 1/2 cană de zahăr
  • 2 linguri amidon

Crustă

  • 150 g biscuiți digestivi
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 100 g unt, topit

Cheesecake

  • 250 g cremă de brânză
  • 100 ml smântână lichidă
  • 3 ouă
  • 4-5 linguri făină
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 1/2 cană fructe de pădure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura:

Pentru crema de zmeură, am topit untul într-o cratiță, am adăugat zmeura, zahăr și am amestecat bine, lăsând la foc mic. Apoi am adăugat gălbenușurile, am amestecat și am lăsat la foc mic, amestecând frecvent și zdrobind zmeura.

Când aproape este gata, am adăugat 2 linguri rase de amidon, și am început să amestec energic, pentru că deja se îngroașă crema. În bucătărie miroase a vară deja.

Pentru a obține o cremă fină, am strecurat zmeura și am lăsat crema să se răcească, timp în care încep să fac cheesecake-ul.

 Pentru crustă, am zdrobit biscuitii, am adaugat zaharul si untul topit si am amestecat. Presez bine compoziția pe o tavă cu diametrul de 20 de centimetri și dau la foc iute pentru 10 minute, maximum.

 Pentru cheesecake am adaugat ingredientele intr-un bol, am mixat bine, adăugând făina la sfârșit, treptat. Am turnat compoziția în tavă, iar apoi, am pus fructele de padure congelate, date întâi fuga prin făină, ca să nu se lase repede la fund.

 Am preîncălzit cuptorul și am copt cheesecake-ul la foc mare în primele 10 minute, apoi am redus la minimum și l-am mai lăsat la căldurică, pentru încă aproximativ 40 de minute. 

TIPS-URI

1

Pentru a preveni crăparea cheesecake-ului, dedesubt am adăugat o cratiță cu apă, să se creeze un mediu umed.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat ciocolatos si mousse de zmeura, acoperit cu ganash