Cheesecake cu jeleu de gutui

de Oana in Dulciuri, 13 Noi 2014 | 10159 vizualizari

 

Un delicios cheesecake fara coacere, cu aroma nebuna de toamna!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr piscoturi
  • 100 gr unt topit
  • 2 cutii miez de lapte Delaco- Branza Alba Calcica pentru copii
  • 200 gr frisca lichida
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • o lingurita extract de vanilie
  • 1 plic de gelatina granulata
  • Jeleu de gutui:
  • 2 gutui mari
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 4 linguri cu zahar
  • un baton scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu de gutui:

Mai intai pregatim jeleul de gutui. Se curata gutuile de coaja, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi se taie cubulete. Se amesteca gutuile cu zaharul si cu zeama de lamaie, se adauga batonul de scortisoara si se pune amestecul intr-o craticioara, pe foc mic. Se amesteca din cand in cand si se lasa pana ce gutuile sunt moi. Se opreste apoi focul si se lasa la racit.

Piscoturile se maruntesc la blender si se amesteca apoi cu untul topit. Se tapeteaza o forma de chec cu folie alimentara si se pune amestecul de piscoturi, presand bine cu lingura. Se pune forma la frigider pana se prepara amestecul de branza.

Se hidrateaza gelatina cu apa rece. Miezul de lapte Delaco se scoate din cutiute si se paseaza cu mixerul vertical pana devine o pasta fina. Se mixeaza apoi cu zaharul pudra, se adauga vanilia. La final se incorporeaza frisca batura bine, amestecand usor cu o spatula, pana amestecul devine cremos si fin. Gelatina se topeste apoi in baie de aburi pana devine lichida. Jumatate din cantitate se incorporeaza in crema de branza, putin cate putin si amestecand usor. 

Se scoate forma din frigider si se pune deasupra crema de branza. Se pune iar la frigider pana se prepara jeleul de gutui.

Gutuile racite se mixeaza impreuna cu zeama lasata (care intre timp s-a inghegat putin) cu blenderul vertical, pana se obtine o crema fina. Se amesteca apoi si restul de gelatina topita, putin cate putin.

Se scoate tava din frigider si se pune deasupra jeleul de gutui, niveland usor. Se lasa cheesecake-ul la frigider cel putin 4-5 ore sau mai bine peste noapte.

 

TIPS-URI

1

Cheesecake-ul se scoate cu grija din tava de chec, apucand de marginile foliei de plastic si aici ar fi bine sa aveti un ajutor, patru manute iscusite care sa traga in acelasi timp de folie :) Puneti cheesecake-ul pe marginea mesei si cealalta persoana va ajuta sa scoateti folia tragand usor pe dedesubt. Nu-i mare filosofie, dar eu nu m-am riscat singura :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mere la tigaie