Cheesecake cu jeleu de piersici

de Rocsi in Prajituri, 10 Oct 2015 | 2358 vizualizari

 

Un desert atat de divin, dar pe care am evitat sa il fac pana acum. De ce am evitat? Pentru ca, am zis ca, nu cred ca o sa le placa nici lor mei nici mie, ma gandeam eu crusta de biscuiti nu e pe placul mamei, eu nu prea folosesc gelatina si mi-a fost tare frica ca o sa imi iese jeleul prea tare si tot asa. Cum am facut, cum n-am facut, a iesit un desert delicios, mai ceva ca la cofetarie (as zic ai mei). Blatul nu fost deloc tare asa cum credem, crema a iesit perfecta nici prea moale, nici gelatinoasa, iar jeleul a fost perfect. E clar, o sa mai fac si alta data in alte combintii!

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
    • 330 gr biscuiti de cacao
    • 150 gr unt
    • 1 lingura zahar
    Crema:
    • 400 gr crema de branza mai putin grasa
    • 250 gr mascarpone
    • 3 linguri zahar
    • 2 linguri smantana
    • 1 lingura gelatina
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • coaja rasa de la o lamaie potrivita
    Jeleul de piersici:
    • 1 compot de piersici 800 gr (sa aiba mai multe piersici)
    • 15 gr gelatina
    • coacaze pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu de piersici:

Crusta:
Biscuitii ii maruntim in robot.
Topim untul, il amestecam cu biscuitii si zaharul.
Tapetam cu folie alimentara o tava cu diametrul de 26 cm si detasabila.
Punem crusta, apasam bine cu mana si o dam la frigider.

Crema:
Mixam crema de branza cu mascarponele si zaharul.
Adaugam smantana, coaja rasa de lamaie si vanilia.
Gelatina o punem cu 4-5 linguri de apa rece la hidratat, 5-6 minute, apoi o topim pe baie de aburi.
O punem in fir subtire peste crema timp in care amestecam continuu.

Punem crema peste crusta si dam la frigider pentru circa 3 ore.
Jeleul de piersici:
Scoatem piersicile din compot si le pasam in robot.
Gelatina o punem la hidratat cu cateva linguri din zeama de compot, apoi o topim pe baie de aburi.
Piureul de piersici il amestecam cu restul de zeama de compot si gelatina topita.
Amestecam, apoi turnam acest amestec, uniform, peste crema.

Dam la rece peste noapte.
A doua zi, il scoatem usor din tava, decoram cu coacaze si servim.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu jeleu de piersici 405428
retete culinare - Cheesecake cu jeleu de piersici 405429
retete culinare - Cheesecake cu jeleu de piersici 405430
retete culinare - Cheesecake cu jeleu de piersici 405431
retete culinare - Cheesecake cu jeleu de piersici 405432
retete culinare - Cheesecake cu jeleu de piersici 405433
retete culinare - Cheesecake cu jeleu de piersici 405434
retete culinare - Cheesecake cu jeleu de piersici 405435
retete culinare - Cheesecake cu jeleu de piersici 405436
retete culinare - Cheesecake cu jeleu de piersici 405437
retete culinare - Cheesecake cu jeleu de piersici 405438

COMENTARII (42)

Rocsi 1

12.10.2015, 20:05

Mihaela, multumesc

Andra_Constantinescu 1

12.10.2015, 22:49

Tare bine arata!

Rocsi 1

13.10.2015, 21:24

Multumesc Andra

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S