Cheesecake cu jeleu de zmeura

de Andra_Constantinescu in Torturi, 6 Iul 2016 | 11021 vizualizari

 

Nu am incercat pana acum nici blatul de biscuiti, nici cheesecake-ul, nu stiu de ce... probabil mi se parea prea complicat din cauza ca nu stiam cum sa le fac, dar uitandu-ma la mai multe retete de pe internet am facut un cheesecake pana la urma. M-am inspirat de la Jamila Cuisine in mare parte. A iesit dulce-acrisor si foarte racoritor. 
Consider ca a fost destula gelatina in crema de branza, cu toate ca nu prea a vrut sa stea felia la pozat, s-a lasat putin la varf, dar daca vreti, voi puteti pune un plic intreg de gelatina si astfel trebuie sa dublati si cantitatea de apa.
Iar daca aveti zmeura proaspata va sfatuiesc sa o folositi cat mai repede pentru ca altfel mucegaieste, chiar si la frigider.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g biscuiti cu unt;
  • 150 g unt topit.
  • Crema de branza:
  • 600 g branza Fagaras;
  • 200 g zahar;
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • esenta de vanilie;
  • 5 g gelatina;
  • 50 ml apa rece.
  • Jeleu de zmeura:
  • 800 g zmeura;
  • 100 g zahar;
  • 10 g gelatina;
  • 100 ml apa rece.
  • Diametru inel: 22 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu de zmeura:

Blat:

Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit. 

Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine cu un pahar. Se pune platoul in frigider.

Crema de branza:

Se pune o cratita cu putina apa la foc.

Se mixeaza frisca.

Se mixeaza branza impreuna cu zaharul, apoi se pun peste frisca impreuna cu esenta de vanilie si se mixeaza incet. 

Daca vreti o crema de branza mai ferma, puteti dubla cantitatile de gelatina si apa.

Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune catronul in apa fierbinte), apoi se adauga in crema de branza si se mixeaza. 

Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da din nou la rece.

Jeleu de zmeura:

Se clateste zmeura cu apa rece si se pune la fiert timp de 10 minute impreuna cu zaharul. Se ia vasul de pe foc si se strecoara compozitia, pastrand doar siropul, care se mai fierbe pana cand scade putin. Trebuie sa ramana in jur de 500 ml de sirop. Se lasa sa se raceasca.

Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune catronul in apa fierbinte), apoi se amesteca cu siropul de zmeura si se toarna peste crema de branza. Se lasa sa se inchege la rece 1-2 ore, apoi cheesecake-ul este gata si se poate servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu jeleu de zmeura