Cheesecake cu jeleu de zmeura

de Andra_Constantinescu in Torturi, 6 Iul 2016 | 1311 vizualizari

 

Nu am incercat pana acum nici blatul de biscuiti, nici cheesecake-ul, nu stiu de ce... probabil mi se parea prea complicat din cauza ca nu stiam cum sa le fac, dar uitandu-ma la mai multe retete de pe internet am facut un cheesecake pana la urma. M-am inspirat de la Jamila Cuisine in mare parte. A iesit dulce-acrisor si foarte racoritor. 


Consider ca a fost destula gelatina in crema de branza, cu toate ca nu prea a vrut sa stea felia la pozat, s-a lasat putin la varf, dar daca vreti, voi puteti pune un plic intreg de gelatina si astfel trebuie sa dublati si cantitatea de apa.


Iar daca aveti zmeura proaspata va sfatuiesc sa o folositi cat mai repede pentru ca altfel mucegaieste, chiar si la frigider.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g biscuiti cu unt;
  • 150 g unt topit.
  • Crema de branza:
  • 600 g branza Fagaras;
  • 200 g zahar;
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • esenta de vanilie;
  • 5 g gelatina;
  • 50 ml apa rece.
  • Jeleu de zmeura:
  • 800 g zmeura;
  • 100 g zahar;
  • 10 g gelatina;
  • 100 ml apa rece.
  • Diametru inel: 22 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu de zmeura:

Blat:

Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit. 

Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine cu un pahar. Se pune platoul in frigider.

Crema de branza:

Se pune o cratita cu putina apa la foc.

Se mixeaza frisca.

Se mixeaza branza impreuna cu zaharul, apoi se pun peste frisca impreuna cu esenta de vanilie si se mixeaza incet. 

Daca vreti o crema de branza mai ferma, puteti dubla cantitatile de gelatina si apa.

Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune catronul in apa fierbinte), apoi se adauga in crema de branza si se mixeaza. 

Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da din nou la rece.

Jeleu de zmeura:

Se clateste zmeura cu apa rece si se pune la fiert timp de 10 minute impreuna cu zaharul. Se ia vasul de pe foc si se strecoara compozitia, pastrand doar siropul, care se mai fierbe pana cand scade putin. Trebuie sa ramana in jur de 500 ml de sirop. Se lasa sa se raceasca.

Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune catronul in apa fierbinte), apoi se amesteca cu siropul de zmeura si se toarna peste crema de branza. Se lasa sa se inchege la rece 1-2 ore, apoi cheesecake-ul este gata si se poate servi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu jeleu de zmeura-0
Cheesecake cu jeleu de zmeura-1
Cheesecake cu jeleu de zmeura-2
Cheesecake cu jeleu de zmeura-3
Cheesecake cu jeleu de zmeura-4
Cheesecake cu jeleu de zmeura-5
Cheesecake cu jeleu de zmeura-6
Cheesecake cu jeleu de zmeura-7
Cheesecake cu jeleu de zmeura-8
Cheesecake cu jeleu de zmeura-9
Cheesecake cu jeleu de zmeura-10
Cheesecake cu jeleu de zmeura-11
Cheesecake cu jeleu de zmeura-12

COMENTARII (38)

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

09.07.2016, 22:44

Mulțumesc, dragilor!

Aletta

Aletta 1

11.07.2016, 09:59

super bun,si racoritor

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

11.07.2016, 13:36

Multumesc, Aletta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!