Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare

de diaconta in Dulciuri, 27 Iul 2015 | 1335 vizualizari

 

Cu această reţetă aniversez şi 5 ani de când sunt bucătăraş,Vă mulţumesc fiindcă existaţi oameni dragi.
Un desert delicios,reţetă cu care vreau să răspund invitaţiei Laurei,care găzduieşte luna aceasta provocarea Mistery Box Challenge,proiect iniţiat de Cerasela.
Vreau să le mulţumesc şi fetelor pentru că m-au primit alături de ele.
Dintre ingredientele propuse de Laura,eu am ales pentru acest desert: brânza,zmeura,cireşe şi lamâia.
Imi place foarte mult cheesecake-ul,mai ales combinat cu fructe.
Totuşi nu mă încânta foarte mult blatul din biscuiţi aşa că am preferat să fac un blat pufos.
In crema de brânză am adaugat zmeură şi l-am acoperit cu un jeleu minunat din lemon curd (cremă de lamâie).Pentru că eu ma „lupt” cu o dieta,am înlocuit zaharul cu Green Sugar(dacă tot am primit premiul de la Bucataras).Mie îmi place foarte mult acest zahar „verde”,dar voi puteti să folosiţi zahar obişnuit,în aceeaşi proporţie.
Vă garantez că este la fel de răcoros ca şi o îngheţată.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat(tava cu diametrul de 20 cm): 

  • 3 oua
  • 90 g Green Sugar
  • 100 g faina
  • 2 linguri ulei
  • Sare

Ingrediente crema de brânză:

  • 500 g crema Mascarpone
  • 300 ml frisca lichida îndulcita
  • 18 g Green Sugar (2 linguri)
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie
  • 6 foi gelatina(10g)
  • Zmeura congelata

Ingrediente jeleu lamâie:

  • 1 ou întreg + 2 galbenusuri de ou
  • 75 g Green Sugar
  • 60 ml suc (zeama)de lamâie
  • Vanilie
  • 3 foi gelatina (5g)

Pentru ornat:

  • Cireşe confiate
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare:

Am pregatit mai întâi blatul.

Am mixat ouale întregi cu zaharul (Green Sugar)si un praf de sare,pâna si-au triplat volumul si spuma a devenit ca si o crema,paletele mixerului lasând urme.

Am redus apoi viteza mixerului si am adaugat uleiul în fir subtire.

La final am pus faina,încorporând-o usor cu un tel.

Am pus compozitia în tava în care am pus hârtie de copt.

Am pus tava la cuptor pentru 30 de minute.

Primele 15 minute am reglat temperatura la 200 de grade,apoi am redus la 180 de grade.

Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.

Asa cum am spus,dupa ce s-a racit,am taiat o felie mai subtire din el pentru ca era prea înalt.

Pentru crema de brânza,am pus folie de gelatina în apa rece sa se hidrateze.

Am mixat frisca.Nu trebuie sa fie prea ferma.

Crema Mascarpone am mixat-o cu Green Sugar si arome.

Am încalzit gelatina în cuptorul cu microunde (mare atentie sa nu o fierbeti) apoi am amestecat-o cu 2 linguri de mascarpone.Aveti grija  ca mascarponele sa nu fie prea rece când faceti aceasta operatiune.Am pus-o apoi în restul cremei.

La final am încorporat si frisca si zmeura congelata.

In forma în care am copt blatul,am pus blatul si l-am acoperit cu crema de brânza.

Am pus la frigider cât timp am preparat jeleul de lamâie.

Am pus foile de gelatina la hidrtatat în apa rece.

Oul întreg împreuna cu galbenusurile le-am mixat cu Green Sugar,am adaugat zeama de lamâie si le-am pus pe baie de aburi.

Am amestecat cu telul pâna a început sa se îngroase (cam 10-15 minute).

Am încalzit apoi gelatina la microunde si am pus-o peste crema de lamâie.

Dupa ce s-a racorit putin jeleul,l-am pus  peste crema de brânza si am ornat deasupra cu cirese confiate.

Am lasat la frigider pâna s-a racit bine si l-am putut felia(dupa ce în prealabil am scos inelul formei de copt).

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

 Mi-a ieşit un blat destul de înalt aşa că am taiat o felie si am rulat-o cu dulceaţă de caise. Cred ca ar fi fost suficient un blat din 2 oua si reduse proportional restul ingredientelor.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare 392529
retete culinare - Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare 392530
retete culinare - Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare 392531
retete culinare - Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare 392532
retete culinare - Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare 392533
retete culinare - Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare 392534
retete culinare - Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare 392535
retete culinare - Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare 392536
retete culinare - Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare 392537
retete culinare - Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare 392538
retete culinare - Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare 392539

COMENTARII (44)

Rux 1

12.08.2015, 20:59

Wowww! Ce minunatie!!!!!Felicitari scumpo!

diaconta 1

12.08.2015, 21:01

Multumesc Ruxy drag

ancutsa 1

15.07.2016, 21:13

Arata foarte frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55