Cheesecake cu mousse de ciocolata (fara coacere)

de ela in Dulciuri, 14 Mai 2016 | 4804 vizualizari

 

Nu a iesit prea aspectuoasa prajitura, mai ales ca am uitat sa pun frisca lichida in glazura))) asa ca nu s-a intins bine si la taiere a crapat.Dar gustul....e bun bun, demult nu am mai mancat ceva asa de bun.

 

INGREDIENTE

  • BAZA:
  • 300 g biscuiti oreo (eu am avut cu crema de alune)
  • 150 g unt
  • UMPLUTURA:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g crema philadelphia
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra (eu am pus green sugar 5linguri)
  • 15 g gelatina alba granule
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 3 linguri smantana pentru frisca pentru topit gelatina
  • 50 ml apa rece
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • MOUSSE DE CIOCOLATA:
  • 250gr ciocolata neagra
  • 200ml smantana pentru frisca+250ml
  • GLAZURA:
  • 150 g ciocolata cu lapte (sau neagra, cum preferati)
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu mousse de ciocolata (fara coacere):

Topim untul cateva secunde in cuptorul cu microunde. Rupem biscuitii si ii dam prin robotul de bucatarie. Turnam untul topit peste biscuitii macinati si amestecam bine. Punem intr-o forma de tort de 24cm tapetata cu hartie de copt pe fund si pe margini si nivelam bine.Dam la frigider . Intre timp pregatim gelatina. Punem la inmuiat gelatina cu apa si lasam 10minute. Mixam frisca cu zaharul pudra sau green sugar(stevia) si lasam la frigider. Intr-un bol punem100ml smantana pentru frisca, crema mascarpone, crema philadelphia si esenta de vanilie si mixam cateva clipe(nu mult)Adaugam frisca batuta mai devreme si mixam putin. Intr-o craticioara punem 3 linguri smantana pentru frisca si lasam la foc mic pana la punctul de fierbere.Oprim focul si adaugam gelatina inmuiata si amestecam bine pana se dizolva complet gelatina.

Cand s-a racit putin, o adaugam in crema si mai mixam cateva clipe. Scoatem forma de tort din frigider si punem crema peste blatul de biscuiti.Nivelam bine. Dam la rece 2ore. Intre timp pregatim moussul de ciocolata. Punem 200ml smantana pentru frisca intr-o craticioara la foc mic si lasam pana ajunge la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam  treptat ciocolata rupta bucati cat mai mici sau rasa si amestecam energic si rapid pana s-a topit toata ciocolata. Dam la frigider si amestecam din cand in cand si lasam pana crema este racita complet. Mixam 250gr smantana pentru frisca pe care o adaugam treptat in compozitia de mai sus, amestecand usor de jos in sus cu o lingura de lemn. Scoatem din nou forma din frigider si punem moussul peste crema de frisca, niveland bine. Lasam din nou la frigider pana se intareste crema cateva ore.

Pregatim glazura: topim untul cu ciocolata rupta bucati? (eu am avut fulgi de ciocolata) si frisca licgida pe baie de aburi. Lasam sa se raceasca, apoi punem glazura peste mousse, nivelam si dam la frigider cateva ore.


Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu mousse de ciocolata (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

marcela1979 1

14.05.2016, 20:14

ioi ce m-ai lovit cu prajitura asta mmmmmm

Catalina L 1

14.05.2016, 20:53

f reusit

Rocsi 1

15.05.2016, 11:45

Super deliciu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sables (Fursecuri frantuzesti cu unt)