Cheesecake cu portocale

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 11 Mar 2010 | 12634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE BLAT:
  • 500 gr faina
  • un varf de sare
  • un pachet unt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • INGREDIENTE CREMA:
  • 50 ml sirop de portocale (se poate inlocui cu suc de portocale)
  • 250 ml suc portocale (proaspat)- daca folositi suc cumparat micsorati cantitatea folosita de zahar)
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri faina
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 cutie crema branza
  • 1 cutie mascarpone (se poate inlocui cu crema de branza)
  • 1 cutie ricotta (se poate inlocui cu crema de branza)
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu portocale:

BLAT:

Punem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cuburi. Adaugam sarea, zaharul, oul si framantam rapid aluatul cu degetele. Daca aluatul e prea uscat adaugam 2 linguri de apa rece, daca e prea lipicios mai adaugam faina. I se da forma unei mingi , il impachetam in folie si-l dam la frigider pentru 1 ora (cel putin).

CREMA:

Amestecam crema de branza cu mascarpone si ricotta, mixam bine si adaugam treptat sucul de portocale cu siropul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma. Peste crema de branza adaugam treptat galbenusurile, zaharul , coaja de portocale si dupa ce s-au incorporat adaugam si faina cu albusurile batute spuma. Aluatul de tarta il scoatem din frigider si-l punem la copt intr-o tava mai inalta de tort, intepandu-l usor cu furculita. Lasam la copt pana se rumeneste usor. Dupa ce s-a racit, eu am tapetat tava cu hartie de copt (era cu peretii detasabili si mi-a fost teama sa nu-mi curga compozitia care mi-a iesit cam moale)) am pus aluatul de tarta si am turnat crema. Dam la cuptor la foc mic pentru 1 ora. Pe mine m-a chinuit talentul la jumatatea timpului de coacere si am adaugat si felii de portocale deasupra, nu recomand pentru ca aveau un gust amar rau (nu am inteles de ce).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Teo 1

11.03.2010, 22:20

am o ora de cand am terminat de copt; senzational!are un gust dulce -acrisor; cele 3 feluri de branza combinatedau un gustf. placutalaturi de sucul de portocale; multumesc pt. ceea ce mi-a iesit!

Bucataria_Portocalie 1

12.03.2010, 08:48

Teo, ce ma bucur ca ai incercat cheesecake-ul! Cu multa placere!

andreea_angelo 1

22.12.2012, 22:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "inghetata falsa"