Cheesecake cu topping de fructe de pădure

de georgiaskitchen in Prajituri, 7 Mar 2014 | 1797 vizualizari

 

De curând m-am alăturat unui minunat proiect care se numește Ladiesroom. E un loc în care ne dorim să venim în ajutorul femeilor, și nu numai cu idei despre gătit, cu sfaturi despre frumusețe, sănătate.
Eu în acest proiect mă ocup cu gătitul și mai jos v-am pus linkul primei mele rețete, pe care vă invit să o urmăriți, iar dacă v-a plăcut nu uitați la sfârșitul vizionării să vă abonați la canalul Ladiesroom..
Vă mulțumesc!!!
http://m.youtube.com/watch?v=dc_TMP9ZCIU

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 g biscuiți digestivi
  • 150 g unt topit
  • Umplutura
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 6 linguri zahăr pudră
  • o păstaie de vanilie
  • un plic gelatină granule
  • Topping
  • 400 g fructe de pădure
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri amidon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu topping de fructe de pădure:

Mai întâi de toate sfărâmați biscuiții într-un robot de bucătărie, apoi adăugați untul topit și compoziția rezultată o puneți într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm. Nivelați cu fundul unui pahar sau un zdrobitor de cartofi până obțineți un blat perfect și îl dați la rece până e gata umplutura.

Umplutura o pregătiți în felul următor: puneți gelatina într-un pahar adăugați 4-5 linguri cu apă și o lăsați deoparte. Într-un bol puneți brânza mascarpone pe care o mixați cu zahărul pudră, iar în alt bol mixați frișca  și până se întărește. Acum e momentul să dizolvați gelatina pe bain-marie și când aceasta se răcește puțin o adăugați peste crema de mascarpone și amestecați până se omogenizează. Puneți frișca peste și semințele de la păstaia de vanilie și gata,. Acum scoateți blatul din frigider și adăugați crema, și după cum v-ați dat seama, înapoi cu el la rece pentru câteva ore.

Toppingul pe care îl veți pune deasupra îl pregătiți în felul următor: puneți fructele într-o crăticioară, le lăsați puțin să se încălzească, adăugați zahărul și când acesta s-a topit puneți amidonul. Mai lăsați puțin pe foc apoi îl dați deoparte. Îl așezați frumos peste cheesecake înainte de servire.

În filmuleț e explicat mai bine.

S-aveți poftă!!!

 

COMENTARII (14)

georgiaskitchen 1

08.03.2014, 15:37

_Alina_ 1

08.03.2014, 16:56

Grozav!

Bya Ralu 1

22.04.2014, 12:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D