Cheesecake cu visine si ciocolata

de Moni_alex in Prajituri, 15 Apr 2018 | 3141 vizualizari

 

O combinatie dulce acrisoara preferata de cei dragi!
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti Petit Beurre
  • 200 g unt 80% grasime
  • 800 g branza de vaci
  • un plic praf budinca de vanilie
  • o jumatate plic praf budinca de ciocolata
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • un plic extract de vanilie
  • 300 g visine congelate sau proaspete
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana pentru frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu visine si ciocolata:

Incepem cu pregatirea blatului, macinam biscuitii. Topim untul, apoi il amestecam cu biscuitii. Intr-o tava cu dimensiunile 20/25 cm punem hartie de copt, rasturnam biscuitii si ii presam usor cu fundul unui pahar. Punem tava la rece.

Pentru crema mixam branza cu praful de budinca de vanilie, apoi adaugam galbenusurile, unul cate unul. Mixam bine dupa fiecare pana se incorporeaza in compozitie. Batem spuma albusurile cu zaharul si le adaugam in compozitie, amestecand usor cu o lingura de lemn sau o spatula. Turnam trei sferturi din compozitia de branza in tava peste biscuiti si o uniformizam cu o spatula.

Compozitia de branza ramasa o amestecam cu jumatate de plic budinca de ciocolata. Punem si aceasta compozitie in tava si cu ajutorul unui cutit amestecam usor cele doua compozitii de branza. Introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit cam 45-50 minute pana se rumeneste usor deasupra si se desprind marginile.

Dupa ce s-a copt, scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca. Cand este rece asezam peste prajitura visinile decongelate si scurse de zeama sau proaspete.

Pentru glazura, punem ciocolata rupta bucatele cu smantana pentru frisca la foc mic pana se topeste si se uniformizeaza compozitia. Lasam glazura sa se raceasca pana la temperatura camerei si apoi o turnam peste visine.

Lasam prajitura la rece pana a doua zi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de halva