Cheesecake de capsuni

de cristinne in Torturi, 21 Iun 2011 | 2122 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml smantana dulce pt frisca;
  • 1 pachet de biscuiti petit beurre (140gr)
  • 75 grame unt
  • 500 gr capsuni;
  • 150gr zahar brun ;
  • 1 zahar vanilat;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake de capsuni:

Facem un blat din biscuiti sfarmati si amestecati cu unt topit. Se pune in forma detasabila si se da la cuptor (pt cine vrea mai crocant) pt 10minute (sau se lasa asa usor moale, fara sa mai fie pus la cuptor ). Se scoate si se lasa la racit.

Se bate frisca lichida . Se bate separat zaharul vanilat cu zaharul brun (eu l-am rasnitat (pudra) ca sa se topeasca mai repede, asa fac la toate prajiturile) cu branza mascarpone. Se adauga apoi si frisca in prealabil batuta bine. Se obtine un amestec destul de consistent si pufos.

Am spalat capsunile si am pastrat jumatate la frigider pudrate cu zahar ca sa isi lase nitel sirop si jumatate le-am amestecat cu nitel zahar si le-am dat intr-un clocot ca si cum as fi facut un jeleu- dulceata de capsune. Se lasa la racit. Se aseaza in forma detasabila deasupra blatului acest jeleu rece de capsune. Apoi se aseaza tot mixul de crema de mai sus si se niveleaza . Deasupra am adaugat capsunile  ramase frumos aranjate.

Siropul care s-a lasat  de la capsune, l-am pus pe foc impreuna cu un plic de gelatina si conform instructiunilor de pe pachet  am facut acest jeleu pe care l-am turnat in fir subtire caldut peste capsunile intregi ornate. Se da la rece cateva ore si abia dupa, se scoate inelul detasabil de la forma.

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake de capsuni-0
Cheesecake de capsuni-1
Cheesecake de capsuni-2
Cheesecake de capsuni-3
Cheesecake de capsuni-4
Cheesecake de capsuni-5
Cheesecake de capsuni-6
Cheesecake de capsuni-7
Cheesecake de capsuni-8
Cheesecake de capsuni-9

COMENTARII (9)

mamaieelena

mamaieelena 1

24.06.2011, 08:35

bun

adry88

adry88 1

02.07.2011, 16:43

ce grozav

Lau

Lau 1

02.07.2011, 23:19

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!