Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura

de gaby_duceag in Dulciuri, 7 Mai 2015 | 1294 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente crusta de biscuit
    • 200 g biscuiti simpli
    • o lingura gem caise
    • o lingura indulcitor natural Green Sugar
    • 100 g unt
    Ingrediente cheesecake de lamaie
    • 120 g mascarpone
    • 300 g crema de branza (sau branza de vaci super cremoasa)
    • 180 g indulcitor Green Sugar
    • zeama de la jumatate de lamaie
    • coaja rasa fin de la o lamaie
    • 200 ml frisca lichida
    • o lingurita vanilie
    • 12 g gelatina
    • 80 ml lapte
    Ingrediente sos de zmeura
  • 200 g zmeura
  • 180 ml apa
  • o lingura si jumatate amidon alimentar
  • o lingurita vanilie
  • 4-5 linguri indulcitor natural Green Sugar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura:

Mod de preparare Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura

  1. Intr-un ibric topiti untul.
  2. Macinati fin biscuitii, adaugati o lingurita de indulcitor si gemul. Turnati untul peste ele si omogenizati.
  3. Pregatiti o forma cu inel, cu diametrul de 22 cm, o ungeti cu unt si turnati amestecul de biscuiti. Cu mana curata si cu ajutorul unei linguri  distribuiti uniform pe fundul tavii presand usor. Ridicati usor crusta si pe lateralele formei.
  4. Introduceti tava la frigider.
  5. Puneti gelatina la hidratat in 80 ml lapte rece.
  6. Mixati frisca pana capata o consistenta pufoasa.
  7. Intr-un bol mare mixati crema de branza impreuna cu indulcitorul Green Sugar, zeama de lamaie, coaja de lamaie si mascarpone.
  8. Adaugati frisca batuta, vanilia si omogenizati.
  9. Gelatina hidratata o diluati pe baie de abur pana ce toate granulele dispar. Raciti usor. O adaugati in fir subtire peste amestecul cremos mixand usor pana o incorporati.
  10. Scoateti tava de la rece, turnati amestecul, nivelati, scuturati usor tava sa se aseze compozitia uniform.
  11. Dati inapoi la rece pentru minim 3 ore, dar cel mai bine peste noapte
  12. Pregatiti sosul de zmeura – e minunat sosul asta! va deveni topping-ul meu cel mai des folosit pentru deserturi.
  13. Intr-un vas puneti la fiert zmeura impreuna cu apa si indulcitorul natural Green Sugar.
  14. Lasati sa fiarba cateva minute, 3-4, pana ce zmeura este inmuiata bine. Treceti amestecul printr-o strecuratoare cu ochiuri mari pentru a elimina samburii. Presati usor cu o lingura.
  15. Puneti amestecul inapoi pe foc , diluati amidonul in 3-4 linguri de apa si-l adaugati in vas amestecand continuu. Lasati sa dea in clocot si sa se ingroase usor apoi opriti focul.
  16. Scoateti cheesecake-ul de la rece si-l lasati 10 minute la temperatura camerei. Treceti usor cu lama unui cutit subtire intre el si inelul de tort apoi desfaceti inelul.
  17. Turnati sosul caldut incepand din mijloc, lasand sa se prelinga usor pe laterale. Puneti cateva fructe de zmeura in mijoc si dati la rece pentru 15-20 minute. Noi am sarit peste faza asta :))), l-am taiat si l-am mancat.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura 379471
retete culinare - Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura 379472
retete culinare - Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura 379473
retete culinare - Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura 379474
retete culinare - Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura 379475
retete culinare - Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura 379477
retete culinare - Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura 379478
retete culinare - Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura 379479

COMENTARII (21)

Rocsi 1

07.05.2015, 20:57

O bunatate mare!

Corinuta 1

07.05.2015, 21:07

Iaca acuma as gusta vreo doo felii!

dantes 1

08.05.2015, 08:32

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55