Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)"

de lilik in Torturi, 17 Apr 2011 | 3777 vizualizari

 

Urez la multi ani tuturor celor ce poarta numele de Florin,Florina,Florentina si tuturor "florilor" si micutului Florin,primul meu nepotel nascut pe 13.04.2011.Sa ii dea Dumnezeu sanatate si sa creasca mare si frumos...

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 150 gr biscuiti tip petit beure
  • 60 gr unt
  • 50 de gr ciocolata amaruie(70% cacao)
  • esenta de rom

pt crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 2 foi de gelatina
  • 80 gr zahar
  • 150 gr ciocolata amaruie

pt decor:

  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pt frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)":

Prima data pregatim baza din biscuiti:

-punem pe foc mic ciocolata si untul iar cand sunt topite amestecam cu biscuitii rasi si putina esenta de rom.Cu compozitia obtinuta tapetam fundul unei tavi cu pereti detasabili(20 cm) si ii presam cu mainile,apoi dam la frigider circa 1 ora sa se intareasca.

Prepararea cremei:

-batem galbenusurile cu zaharul pana se face o crema alba apoi adaugam mascarpone si amestecam bine.Separat punem ciocolata la topit cu 50 ml smantana apoi o punem peste crema,amestecam bine.

Punem gelatina la inmuiat in apa rece iar cand e moale o punem cu o lingura de lapte sa se topesca pe foc mic apoi o incorporam cremei impreuna cu smantana batuta.

Amestecam bine iar crema obtinuta o punem peste baza de biscuiti si dam la frigider o noapte.

A doua zi scoatem din forma si punem deasupra glazura facuta din 50 de gr ciocolata si 50 ml smantana(punem pe foc mic si lasam sa se topeasca apoi cand s-a racorit punem peste tort),dupa care mai dam la frigider 30 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)" 99154
retete culinare - Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)" 99155
retete culinare - Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)" 99156

COMENTARII (23)

lilik 1

19.04.2011, 14:11

multumesc

elena1988 1

21.04.2011, 09:46

adry88 1

07.05.2011, 13:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21