Chifle

de yammy in Piine, 22 Mai 2009 | 3334 vizualizari

 

Moi si extrem de pufoase aceste chifle va vor incanta ori de cate ori le veti face.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 10 gr miere
  • 300 gr lapte
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 40 gr unt
  • 10 gr sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

-punem intr-un bol drojdia, zaharul si 150 gr laptele caldutz si lasam 10 min
-dupa 10 min punem intr-un castron faina, sarea, mierea, compozitzia cu drojdie, untul, laptele ramas
-si framantam pana la omogenizare
-acoperim cu folie si lasam 30-40 min la crescut
-impartim aluatul in 6 bucati, le punem in tava tapetata doar cu hartie de copt si le lasam pana la dublarea volumului (40 min)
-ungem cu ou batut
-presaram susan (optional)
-incalzim cuptorul la 200 de grade si coacem 20 min
-Inainte de a le baga la cuptor preparam lichidul cu care ungem chiflele fierbinti.
-Dizolvam o lingurita de amidon de porumb in 300 grame apa rece si dam intr-un clocot.O lasam sa se raceasca.Imediat dupa ce scoatem chiflele din cuptor le ungem cu ajutorul unei pensule cu amidonul care trebuie sa fie caldut.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle 3458
retete culinare - Chifle 3459
retete culinare - Chifle 3460
retete culinare - Chifle 3461
retete culinare - Chifle 3462
retete culinare - Chifle 3463
retete culinare - Chifle 3464

COMENTARII (2)

Bucataras Dragos 1

24.05.2009, 15:30

Imi place foarte mult sa mananc o paine calda tocmai scoasa din cuptor!

yammy 1

25.05.2009, 19:03

Dragos si mie imi place painea calda, si mirosul cu care se umple bucataria

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29