Chifle cu ceapa si masline

de Bunica in Piine, 23 Noi 2013 | 985 vizualizari

 

Chiflele cu ceapa si masline le poti manca goale sau cu .......ce vrei;)

 

INGREDIENTE

  • 350 g. faina alba
  • 300 g. faina de secara
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 450 ml. apa calda
  • 1 ceapa de apa
  • 50 g. masline feliate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu ceapa si masline:

Intr-un vas pentru framantat se pune faina cernuta.

In mijloc se face o adancitura in care se pun:apa,uleiul,sare,zahar.drojdia si se framanta.

Se lasa la dospit circa o ora.

Intre timp taiem marunt ceapa si maslinele.

Dupa ce aluatul s-a dospit il impartim in 8.

Pe masa de lucru se presara putina faina ,se intinde o bucata de aluat cu mana,se pune pe ea o lingurita de ceapa amestecata cu masline si se framanta putin,cat sa se inglobeze ceapa si maslinele in aluat.

Fiecare chifla formata o punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Dupa ce se fac toate  chiflele ,le acoperim cu un prosop curat si le lasam la dospit 10-15 minute.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 150 grade pentru 40-45 de minute.

Cand chiflele sunt coapte, se scot din cuptor,se pun pe un prosop si se invelesc.

Sunt delicioase.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chifle cu ceapa si masline-0
Chifle cu ceapa si masline-1
Chifle cu ceapa si masline-2
Chifle cu ceapa si masline-3
Chifle cu ceapa si masline-4
Chifle cu ceapa si masline-5
Chifle cu ceapa si masline-6
Chifle cu ceapa si masline-7
Chifle cu ceapa si masline-8

COMENTARII (19)

 merisor

merisor 1

23.11.2013, 17:55

Bune!

Rocsi

Rocsi 1

23.11.2013, 21:15

Valclaudia

Valclaudia 1

28.11.2013, 21:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!