Chifle cu doua feluri de faina,seminte de floarea soarelui si chimen

de mimmi in Piine, 16 Feb 2012 | 3005 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina alba,
  • 200 g faina integrala,
  • sare,
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 1 lingura zahar, 
  • 100 ml lapte caldut,
  • 150 ml apa calduta,
  • 1 lingurita chimen
  • seminte de floarea soarelui decojite,
  • susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu doua feluri de faina,seminte de floarea soarelui si chimen:

Pregatim maiaua: Drojdia sfarmata o amestecam cu o lingura zahar,o lingura faina si 100 ml lapte caldut,o lasam 10 minute deoparte. Restul de faina o cernem intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,pe margine punem sarea,chimenul,semintele de floare si framantam un aluat elastic cu restul de apa. Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul. Formam mingiute pe care le punem intr-o tava pe hartie de copt si le mai lasam la dospit cam 20 de minute. Presaram seminte de susan si chimen si le dam la cuptor pentru 35-40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu doua feluri de faina,seminte de floarea soarelui si chimen" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa ca la bunica la vatra