Chifle cu iaurt grecesc si lapte

de mihaelar63 in Piine, 3 Feb 2020 | 4554 vizualizari

 

O reteta combinata pe care am luat-o partial de pe net, partial adaptata imprejurarilor. De exemplu, am adaugat faina pentru ca-mi parea aluatul prea moale.  Nu mai scriu in titlu ca sunt de casa, doar se subintelege :D

 

INGREDIENTE

  • 220 ml iaurt grecesc 10% grasime
  • 110 ml lapte 3.5%
  • 600 gr faina alba
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite rase drojdie uscata
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 ou
  • mix seminte susan alb +negru
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu iaurt grecesc si lapte:

  1. Pentru inceput se amesteca laptele cu drojdia, zaharul si doua linguri din faina alba.
  2. Iaurtul trebuie scos din frigider si lasat sa fie la temperatura camerei.
  3. Laptele trebuie sa fie usor caldut ca sa poata activa drojdia.
  4. Veti observa ca in 10-15 minute deja lucreaza aluatul si apar bulele.
  5.  Eu am preparat aluatul, framantat si dospit, in continuare cu ajutorul masinii de paine Tefal.
  6. Se introduce iaurtul, faina, sarea si praful de copt.
  7. Am setat masina pe programul nr .16 de framantare si dospire .
  8. Am lasat sa se dospeasca pana la terminarea programului, adica 75 minute.
  9. Am scos aluatul pe o folie de silicon si l-am framantat usor din nou.
  10. Se imparte aluatul in mod egal si se formeaza prin impachetare succesiva mici mingiute.
  11. Se asaza mingile astfel formate pe o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut, cu ajutorul pensulei de silicon.
  12. Presarati deasupra mixul cu seminte de susan.
  13. Le-am pus la cuptor, la 60 grade C si le-am lasat sa mai creasca inca 40 minute .
  14. Se coc in cuptorul incalzit pana se rumenesc, la 210 grade C, timp de 10-15 minute si apoi se reduce temperatura la 180 grade C.
  15. In total coacera este tot cam 40 minute in total,  depinde de cuptor.
  16. La sfarsitul coacerii se scoate tava din cuptor si se lasa chiflele sa se tempereze.
  17. Am obtinut 20 chifle de aproximativ 35 grame pentru ca aluatul a crescut frumos.
  18.  Chiflele rumenite sunt crocante si foarte pufoase in interior.
  19. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Laptele trebuie sa fie usor caldut ca sa poata activa drojdia.

2

Iaurtul trebuie scos din frigider si lasat sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt grecesc si lapte" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase