Chifle cu lapte batut si rosii uscate

de Sim0na in Piine, 2 Iul 2013 | 963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 200 ml lapte batut
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • cca 150 ml apa calda
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 bucati rosii uscate din ulei
  • 1 ou pentru uns
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu lapte batut si rosii uscate:

Faina am cernut-o intr-un castron. In centru ei am facut o gaura, in care am pus drojdia uscata, zaharul si putina apa calda, si am lasat vre-o 10 minute sa se activeze drojdia. Am adaugat oul, laptele batut si sarea, si am amestecat cu o lingura de lemn. La final am pus uleiul si am inceput sa framant, adaugand si rosiile uscate taiate marunt.

Aluatul l-am framantat vreo 10-15 minute, apoi am acoperit cu o folie vasul si l-am lasat la crescut vreo 45 de minute. Cand si-a dublat volumul, am scos aluatul pe masa infainata, am format bilute pe care le-am pus intr-o tava si le-am mai lasat la crescut 20-30 minute. Le-am uns cu ou si am bagat tava la cuptor pana chiflele s-au rumenit frumos!

Pofta buna va doresc!

 

RETETA IN IMAGINI

Chifle cu lapte batut si rosii uscate-0
Chifle cu lapte batut si rosii uscate-1
Chifle cu lapte batut si rosii uscate-2
Chifle cu lapte batut si rosii uscate-3
Chifle cu lapte batut si rosii uscate-4
Chifle cu lapte batut si rosii uscate-5
Chifle cu lapte batut si rosii uscate-6
Chifle cu lapte batut si rosii uscate-7

COMENTARII (16)

Geanina87

Geanina87 1

02.07.2013, 17:29

Rocsi

Rocsi 1

02.07.2013, 21:19

Ce as rupe din una

lilik

lilik 1

04.07.2013, 12:20

gnam gnam ce bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!