Chifle cu seminte

de Bunica in Piine, 19 Oct 2013 | 1896 vizualizari

 

Am promis sa aduc chifle calde.Poftiti va rog!

 

INGREDIENTE

  • 150 g. faina neagra
  • 350 g. faina alba
  • 1 cub drojdie proaspata(25g.)
  • 300 ml. apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 plic Mix natur de 4 seminte-200 g.
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu seminte:

Faina se pune intr-un bol,facandu-se un loc in mijloc.

Drojdia,sarea,zaharul uleiul, si apa calduta se adauga si se framanta usor.

Cand toate ingredientele au fost incorporate ,se adauga mixul de seminte,faramantand pentru incorporarea lor.

Lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Oul se bate cu frculita intr-un castorn.

Aluatul se imparte in opt parti .
Chiflele se modeleaza cu mana si se pun in tava aragazului tapetata cu hartie de copt.

Inainte de a le introduce in cuptor se ung cu ou pentru a le da un aspect placut.

Se lasa la dospit in tava 10-15 minute,apoi se introduc in cupotrul incins la 170 grade.

Se tin in cuptor circa 30-35 de minute.

Cand s-au copt l,se scot din tava,se pun pe un prosop curat si se invelesc.

 

 

 

TIPS-URI

1

Pentru mai multa siguranta se face testul cu scobitoarea pentru a ne convinge daca sunt coapte.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle cu seminte 270128
retete culinare - Chifle cu seminte 270129
retete culinare - Chifle cu seminte 270130
retete culinare - Chifle cu seminte 270131
retete culinare - Chifle cu seminte 270133

COMENTARII (20)

Cris2711 1

19.10.2013, 11:48

Bunica 1

19.10.2013, 19:21

Ma bucur foarte mult ca v-au placut chiflele!

Rocsi 1

19.10.2013, 22:16

Foarte bune si gustoase chiar si asa simple

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S